Nu printa acel e-mail!In ultima vreme suntem asaltati de mesaje care ne indeamna sa fim ECO, sa protejam mediul inconjurator. Reciclam tot ceea ce putem, folosim produse de curatat ecologice si sustinem aceste cauze in toate conversatiile cu prietenii.

La birou insa nu pare la fel de usor sa mentinem pozitia de „prieten al mediului”. Inainte de a printa un e-mail, gandeste-te care este motivul pentru care il printezi de fapt. Printand mai putin vei economisi nu numai hartie si cerneala, ceea ce este benefic pentru mediu, dar vei economisi si bani.

Cateva solutii pentru a va face biroul mai prietenos cu mediul:

Da Forward!In loc sa printezi pagina pentru a da cuiva sa o citeasca, apasa pe butonul forward. De asemenea, poti include in semnatura e-mail-ului tau o propozitie, care sa reaminteasca si altora sa nu printeze decat ceea ce este abslout necesar. Poti folosi de exemplu o propozitie de genul: „Ia in considerare mediul inainte de a printa acest e-mail „.

Arhiveaza e-mail-ul.Ai nevoie de e-mail mai tarziu? Ai putea sa-l salvezi intr-un document Word. In acest fel vei avea informatia oricand la dispozitie, fara a fi necesar sa printezi pagina.

Inca e necesar sa printezi? Atunci macar printeaza pe ambele pagini ale unei foi. Sau daca ai printat ceva deja pe o parte, foloseste cealalta fata data viitoare cand printezi. Si nu uita: recicleaza toate e-mail-urile printate care nu-ti mai sunt necesare! Mai mult seteaza copiatorul sa faca asta si vei reduce consumul de hartie la jumatate.

P     Please consider the environment before printing this email

Sursa: www.greenoptions.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here