Si cei mici fac fapte mari! – campanie de educatie ecologica in gradinite

Si cei mici fac fapte mari! - campanie de educatie ecologica in gradinite

Si cei mici fac fapte mari! – campanie de educatie ecologica in gradinite

ECOTIC BAT lanseaza cea de-a doua editie a campaniei de educatie ecologica ,,Si cei mici fac fapte mari!”. In acest proiect vor participa peste 150 de gradinite din intreaga tara. ECOTIC BAT a identificat nevoia desfasurarii orelor educative privind colectarea selectiva in general si colectarea deseurilor de baterii si acumulatori portabili (DBA) in particular, in gradinitele din Romania. Proiectul vine ca un raspuns firesc in contextul completarii educatiei cu informatii legate de ecologie si protectia mediului.

Scopul campaniei este educarea tinerei generatii in spiritul colectarii selective a DBA prin intermediul unor mijloace inovative, gata sa trezeasca interesul micutilor cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani.

Informarea catre cei mici se va face prin intermediul educatorilor care au primit in prealabil un material didactic ce le ofera baza de cunostinte necesare dezvoltarii unei ore eco educative. Proiectul aduce in prim-plan o premiera in domeniul constientizarii realizata de catre ECOTIC BAT  prin crearea  primei animatii ce are ca obiectiv prezentarea fluxului de colectare si reciclare DBA, intr-un mod prietenos, adaptat varstei copiilor.

Cele peste 150 de gradinite vor beneficia de brosuri special create pentru copii, prin care acestia sa poata asimila foarte usor informatiile legate de colectarea selectiva a DBA. De asemenea, parintii celor mici vor fi informati prin pliante despre beneficiile colectarii selective a DBA, dar si a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE),  iar recipiente destinate colectarii DBA vor fi puse la dispozitie de ECOTIC BAT, tuturor gradinitelor inscrise in proiect.


Pentru a rasplatii eforturile gradinitelor care vor colecta DBA, ECOTIC BAT va premia primele 3 gradinite care vor colecta cele mai mari cantitati DBA (Kg) cu bilete la un teatru de papusi pentru copii si cadrele didactice care ii vor insoti.

Proiectul se va desfasura in perioada 05.05.-11.06.2014 dupa cum urmeaza:

  • 5-30 mai – desfasurarea orelor eco educative de catre educatori la clase, in baza materialelor transmise de catre ECOTIC BAT;
  • 2-6 iunie – colectarea  deseurilor de baterii si acumulatori portabili din gradinitele participante in proiect de catre partenerii de colectare autorizati desemnati de catre ECOTIC BAT;
  • 11 iunie – desemnarea gradinitelor castigatoare (primele 3 gradinite care vor preda cea mai mare cantitate de baterii si acumulatori portabili (Kg), acestea vor fi anuntate pe site-ul www.ecotic.ro). 

„Experienta participarii in cadrul programului ,,Si cei mici fac fapte mari!” ne-a adus multiple beneficii. Cei mici au inteles prin joc importanta mediului inconjurator si a reciclarii, iar parintii ni s-au alaturat in cadrul proiectului, colectand baterii si formand impreuna echipa castigatoare. Faptele mari ale celor mici sunt motiv de mandrie pentru profesori si parinti deopotriva, asa ca Gradinita Kluge Kinder va participa la orice proiect lansat de minunata echipa ECOTIC BAT.” a declarat Alexandra Vasilica – Director, Gradinita Kluge Kinder-castigatoarea primei editii.

Prima editie a acestui proiect s-a desfasurat ca si proiect pilot in perioada 25 Noiembrie – 12 Decembrie, 2013 la nivelul a 12 gradinite  din Bucuresti, reusind astfel colectare a 134 de kg DBA.13 Mai 2014 - Sursa: StiriONGArticole recente:
Protectia atmosferei
Harta interactiva a poluarii
1 octombrie 2016
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Colectare Deseuri
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
Protectia Mediului
ONG
16 februarie 2016
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016