Si cei mici fac fapte mari! – campanie de educatie ecologica in gradinite

  0
  640
  Si cei mici fac fapte mari! - campanie de educatie ecologica in gradinite
  Si cei mici fac fapte mari! - campanie de educatie ecologica in gradinite
  Si cei mici fac fapte mari! – campanie de educatie ecologica in gradinite

  ECOTIC BAT lanseaza cea de-a doua editie a campaniei de educatie ecologica ,,Si cei mici fac fapte mari!”. In acest proiect vor participa peste 150 de gradinite din intreaga tara. ECOTIC BAT a identificat nevoia desfasurarii orelor educative privind colectarea selectiva in general si colectarea deseurilor de baterii si acumulatori portabili (DBA) in particular, in gradinitele din Romania. Proiectul vine ca un raspuns firesc in contextul completarii educatiei cu informatii legate de ecologie si protectia mediului.

  Scopul campaniei este educarea tinerei generatii in spiritul colectarii selective a DBA prin intermediul unor mijloace inovative, gata sa trezeasca interesul micutilor cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani.

  Informarea catre cei mici se va face prin intermediul educatorilor care au primit in prealabil un material didactic ce le ofera baza de cunostinte necesare dezvoltarii unei ore eco educative. Proiectul aduce in prim-plan o premiera in domeniul constientizarii realizata de catre ECOTIC BAT  prin crearea  primei animatii ce are ca obiectiv prezentarea fluxului de colectare si reciclare DBA, intr-un mod prietenos, adaptat varstei copiilor.

  Cele peste 150 de gradinite vor beneficia de brosuri special create pentru copii, prin care acestia sa poata asimila foarte usor informatiile legate de colectarea selectiva a DBA. De asemenea, parintii celor mici vor fi informati prin pliante despre beneficiile colectarii selective a DBA, dar si a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE),  iar recipiente destinate colectarii DBA vor fi puse la dispozitie de ECOTIC BAT, tuturor gradinitelor inscrise in proiect.

  Pentru a rasplatii eforturile gradinitelor care vor colecta DBA, ECOTIC BAT va premia primele 3 gradinite care vor colecta cele mai mari cantitati DBA (Kg) cu bilete la un teatru de papusi pentru copii si cadrele didactice care ii vor insoti.

  Proiectul se va desfasura in perioada 05.05.-11.06.2014 dupa cum urmeaza:

  • 5-30 mai – desfasurarea orelor eco educative de catre educatori la clase, in baza materialelor transmise de catre ECOTIC BAT;
  • 2-6 iunie – colectarea  deseurilor de baterii si acumulatori portabili din gradinitele participante in proiect de catre partenerii de colectare autorizati desemnati de catre ECOTIC BAT;
  • 11 iunie – desemnarea gradinitelor castigatoare (primele 3 gradinite care vor preda cea mai mare cantitate de baterii si acumulatori portabili (Kg), acestea vor fi anuntate pe site-ul www.ecotic.ro). 

  „Experienta participarii in cadrul programului ,,Si cei mici fac fapte mari!” ne-a adus multiple beneficii. Cei mici au inteles prin joc importanta mediului inconjurator si a reciclarii, iar parintii ni s-au alaturat in cadrul proiectului, colectand baterii si formand impreuna echipa castigatoare. Faptele mari ale celor mici sunt motiv de mandrie pentru profesori si parinti deopotriva, asa ca Gradinita Kluge Kinder va participa la orice proiect lansat de minunata echipa ECOTIC BAT.” a declarat Alexandra Vasilica – Director, Gradinita Kluge Kinder-castigatoarea primei editii.

  Prima editie a acestui proiect s-a desfasurat ca si proiect pilot in perioada 25 Noiembrie – 12 Decembrie, 2013 la nivelul a 12 gradinite  din Bucuresti, reusind astfel colectare a 134 de kg DBA.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.