Suceava: Amenzi usturatoare pentru cei care nu respecta mediul

0
74

Comisarii Garzii de Mediu au impartit amenzi in valoare de 675.000 de lei in primele opt luni ale anului sucevenilor care nu au respectat legislatia.

In primele opt luni ale anului sucevenii au strans amenzi in valoare de aproximativ 675.000 de lei, numai din partea comisarilor de la Garda de Mediu. Comisarii au facut in perioada ianuarie- august 2010 un numar de 648 actiuni de inspectie si control din care 273 planificate si 375 neplanificate in urma carora au fost aplicate 49 de amenzi cu o valoare totala de 524.000 lei.

„Acestea fiind achitate si incasate sau in termen, nefiind pana in prezent niciuna contestata si au mai aplicat opt avertismente. Deasemeni au fost aplicate trei sanctiuni de suspendare a activitatii pana la obtinerea autorizatiei de mediu”, a declarat Mihaela Gasparel, sefa Garzii de Mediu Suceava.

O ramura directa a Comisaritului National, cel regional din Suceava, prin cei trei comisari de control a aplicat separat un numar de 13 amenzi in valoare de 151.400 de lei pentru sesizari venite de la cetateni. Din totalul amenzilor contraventionale aplicate de comisari, cinci au fost contestate, procentul sanctiunilor incasate fiind de 89,8%.

„Cea mai mare sanctiune aplicata de comisarii de la Comisariatului Judetean, dar si de la cel regional a fost in luna august, sanctiuni in valoare de 30.000 lei pentru nesolicitarea si neobtinerea autorizatiei de mediu pentru activitatea desfasurata”, a declarat Diana Mihaela Gasparel, sefa Garzii de Mediu Suceava.

Aceasta ne-a explicat ca a fost vorba despre doua firme sucevene care se ocupa de recoltarea si comercializarea fructelor de padure si prelucrarea produselor lactate. La Comisariatul judetean sunt 13 comisarii care verifica sucevenii, iar alti trei la cel regional. Potrivit sursei oficiale in acest an Suceava a preluat presedintia regiunii Moldova, iar regionalul de aici are in subordine Bacaul, Botosaniul, Iasiul, Neamtul, Suceava si Vasluiul.

Diana Mihaela Gasparel, directorul Garzii de Mediu
„Comisarii Garzii de Mediu verifica aplicarea normelor 24 din 24. Mai urmeaza o serie de controale planificate la nivelul judetului”

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here