Tort cu sapte aditivi alimentari

Tortul cu crema de cacao Kuchen Meister este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si lipide de ori-gine vegetala.
tort cu aditivi
Glucidele-zahar, sirop de glucoza fructoza, dextroza, amidon de grau, amidon modificat – streseaza pancreasul endocrin, fortandu-l sa produca o cantitate mare de insulina, intr-o perioada scurta de timp, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi.

Produsul analizat contine si o serie de aditivi alimentari care afecteaza functionarea normala a organismului. Difosfatii, E450, dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand depunerea calciului. Din aceasta cauza, in urma unui consum cronic, apar osteoporoza si depuneri anormale de calciu (cioc de papagal).

Sorbitolul, amidonul modificat, guma guar si caragenanul afecteaza sanatatea tractusului digestiv. E407 duce chiar la aparitia ulcerului si a cancerului de stomac.

Tortul Kuchen Meister are o valoare energetica foarte ridicata de care trebuie sa tina cont persoanele supraponderale si obeze. De asemenea, consumatorii trebuie sa aiba grija la cantitatea de sare, pentru a nu depasi doza zilnica admisa de 6 g pe zi.

CONCLUZIILE SPECIALISTULUI
In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta specialistul ne spune ca produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, persoanelor cu maladii cardiovasculare, renale, hepatice, celor cu afectiuni ale tractusului digestiv, celor cu osteoporoza, celor cu alergii, astm. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant si vor tine cont de sfatul acestuia. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie. Persoanele cu alergie la ou, nuci, alune sau lapte vor testa reactia organismului la produs.

INGREDIENTE

Tort pufos cu 20% umplutura din rema de cacao. Zahar, continutul unui ou in-treg, faina de grau, grasime vegetala, si-rop de glucoza fructoza, amidon din grau, dextroza, substanta higroscopica: sorbitol E420, masa de cacao, lactoza, amidon modificat E1420/E1440/E1410, arome, agenti de ingrosare: difosfati E450 si carbonat e sodiu E170, sare, emulgatori: mono i digliceride ale acizilor grasi E471, lecitina din soia E322, agenti de gelificare, guma guar E412, caragenan E407, conservanti sorbat de potasiu E202. Acest produs poate contine urme de nuci sau alte produse din lapte. Valori nutritionale/100 g: proteine 4,9 g, arbohidrati 57 g, grasimi 17 g, valoare energetica 1.665 Kj/397 kcal.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *