hpim8300.JPGOrganizatia ecologista „Mare Nostrum”, impreuna cu Vodafone Romania – Sponsor Principal, Petrom – Sponsor si Apele Romane – Directia Apelor „Dobrogea Litoral” – Partener premiaza turistii in cadrul campaniei LITORAL CURAT 2009. Premiile sunt impartite de voluntarii Mare Nostrum, aflati in fiecare sfarsit de saptamana pe plajele de pe litoralul romanesc. Orice turist care raspunde corect la intrebarile voluntarilor poate intra in posesia unui premiu din partea Mare Nostrum.

Vincent are doar 12 ani. A venit cu parintii la mare, in Romania, parasind resedinta din Franta pentru cateva saptamani. Pe plaja, Vincent a fost observat de voluntarii Mare Nostrum ca „Da la cos!” dozele de aluminiu pe care le golise cu putin timp in urma. Drept rasplata pentru gestul sau ecologist, Vincent a primit din partea voluntarilor un mic premiu: „Dintre toate lucrurile pe care le-am primit, cel mai mult imi place Frisbee-ul. O sa ma joc cu el. Sper sa nu ii supar prea mult pe parintii mei cu asta”, i-a spus Vincent Cristinei, voluntar MN.

Parintii lui Vincent sunt romani, stabiliti in Franta. Pentru ei, gesturile de tipul „Da la cos!” au devenit o obisnuinta: „In Franta, lucrurile stau altfel. Toata lumea stie ca trebuie sa isi adune gunoiul si sa il depoziteze in locuri special amenajate. Ceea ce faceti voi aici este de laudat. Nu pot decat sa va urez succes in actiunile voastre”, a declarat Marcel V. voluntarilor Mare Nostrum.

Campania LITORAL CURAT continua: „Suntem in a saptea saptamana de campanie, iar turistii incep sa devina din ce in ce mai receptivi. Chiar mai mult decat atat, ne bucura faptul ca au auzit de campaniile noastre din presa. Pe anumite portiuni de plaja, schimbarile in bine se pot observa cu ochiul liber”, a declarat Andreea Ionascu, coordonator proiect LITORAL CURAT.

Pana acum, MARE NOSTRUM a informat peste 5.000 de turisti despre modul in care pot colecta selectiv si pot recicla deseurile de pe plaja.

Vodafone, ca Sponsor Principal, a sprijinit financiar si logistic proiectul „Litoral curat” inca de la prima editie din 2005.

Petrom este alaturi de Mare Nostrum in proiectul „Litoral curat” din anul 2009 in cadrul platformei de responsabilitate sociala „Petrom: Respect pentru Viitor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here