Wal Mart a anuntat ca va vinde doar detergent de rufe concentrat pe teritoriul SUA, informeaza Greenbiz. Compania americana spera sa faciliteze astfel drumul spre schimbare in industria de profil, reducand consumul de apa si plastic.

Wal Mart este cea mai mare companie americana de vanzare en detail si acopera un sfert din cererea de detergent de rufe din SUA. Tranzitia catre acest tip de productie este programata pentru luna urmatoare in Sud si pentru anul viitor in Nordul si in Vestul tarii.

Compania a facut acest anunt la a treia intalnire anuala a Initiativei Globale Clinton. Wal Mart a semnalat, de asemenea, in cadrul parteneriatului cu Carbon Disclosure Project, ca va monitoriza eficienta energetica si emisiile de carbon care provin de la cele sapte categorii de produse fabricate.

Vanzarea de detergent lichid concentrat va economisi mai mult de 400 milioane de galoane de apa, 95 milioane de kilograme de materiale plastice si 125 milioane kilograme de carbon. Acest anunt se alatura promisiunilor altor companii de a lupta impotriva incalzirii globale. Banca Standard Chartered a oferit o finantare de 5 miliarde de dolari pentru proiectele care vizeaza energia regenerabila.

Equator Environmental LLC va crea un fond de 110 milioane dolari pentru investitii in proiecte de mediu iar X Prize Foundation va acord 300 milioane dolari inovatiilor din energie, masurilor care combat schimbarila climatice prin competitii organizate la nivel mondial. De asemenea, Alianta pentru Protectia Climatica impreuna si Mark Buell si Tompkins Buell vor cheltui cinci milioane de dolari pentru a implica liderii partidelor politice si societatea civila in lupta impotriva incalzirii globale.

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here