1 Mai mai sarac pentru romani, sarbatorit cu un gratar in apropierea casei

  0
  437

  Doua treimi dintre romani vor iesi la un gratar sau la iarba verde in apropierea casei de 1 Mai, doarece nu-si permit o minivacanta la mare sau la munte. De asemenea, romanii au precizat ca Ziua Muncii va fi anul acesta mai saraca decat cea de anul trecut.gratar de 1 Mai

  Doar 32% dintre cei care au participat la sondajul online initiat si gazduit de portalul casefaraintermediari.ro au declarat ca vor petrece Ziua Muncii la mare sau la munte. Mai putin de jumatate dintre acestia, respectiv 44%, si-a pus in cap sa cheltuiasca mai mult decat anul trecut.

  Picnicul de 1 Mai costa cat o zi la munte

  Totusi, majoritatea celor care au participat la sondajul online nu s-au aratat dispusi sa dea prea multi bani pentru o noapte de cazare. Circa 38% au declarat ca sunt dispusi sa plateasca doar 50 de lei pentru inchirierea pentru o noapte a unei camere, de 1 Mai, aproape 34% vor cheltui 100 de lei, in timp ce doar 28% se arata disponibili sa plateasca peste 100 si 150 de lei.

  Multi dintre cei care vor petrece Ziua Muncii la munte sau la mare vor apela la particulari, 34,42% dintre respondenti, pentru hotel au optat 34,2% din acestia, iar pentru pensiune 31,3%.

  Indiferent insa de preferintele de cazare, romanii isi rezerva singuri vacanta, 84% dintre participantii la sondaj afirmand ca nu apeleaza la intermediari precum agentiile de turism.

  „Rezultatele sondajului pe care l-am realizat reflecta realitatea trista in care traim. Somajul, lipsa banilor si a unei situatii financiare stabile de la luna la luna le-au rapit romanilor chiar si micile placeri, cum este mini-vacanta de 1 Mai. Acestei realitati economice i se adauga insa si lipsa de flexibilitate a sistemului turistic romanesc, care chiar si in criza refuza sa scada preturile la cazare si in general sa ofere promotii reale la serviciile turistice”, a declarat director general al site-ului de tip FSBO casefaraintermediari.ro, Gabriela Carmen Enescu.

  Sondajul s-a desfasurat in perioada 22-29 aprilie 2010 pe un esantion de 1526 de respondenti, dintre care 70% barbati si 30% femei.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.