10 milioane euro pentru finalizarea gropii ecologice a judetului Satu Mare

10 milioane euro pentru finalizarea gropii ecologice a judetului Satu Mare

La sedinta extraordinara de ieri au participat 28 din cei 33 de consilieri judeteni.
Pe langa rectificarea bugetului judetului si aprobarea promovarii a sase proiecte pentru imbunatatirea situatiei unor categorii defavorizate de cetateni, consilierii judeteni au mai aprobat prelungirea acordului privind realizarea gropii ecologice, dupa ce Guvernul Ponta a alocat 10 milioane euro pentru finalizarea acestuia. De asemenea, consilierii judeteni au aprobat preluarea unui avion MIG 23 de la Ministerul Apararii Nationale.

Proiecte pentru categorii defavorizate
In deschiderea sedintei, consilierii judeteni au rectificat bugetul judetului Satu Mare. Potrivit presedintelui Adrian Stef, in urma rectificarii, a fost alocata suma de 7.000 lei in vederea organizarii editiei a IV-a a Turneului International de Lupte Greco- Romane Cupa Ardud, respectiv suma de 3.000 lei interpretei de muzica populara Maria Tripon pentru a scoate un nou album cu ocazia implinirii a 25 de ani de activitate.
In continuare, consilierii judeteni au mai aprobat promovarea a sase proiecte POSDRU pentru imbunatatirea situatiei unor categorii defavorizate de cetateni. Proiectele respective vizau imbunatatirea situatiei romilor, a persoanelor cu risc de excludere sociala, a persoanelor cu dizabilitati, a tinerilor institutionalizati, precum si a altor categorii sociale defavorizate. Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului a fost mandatata sa depuna spre finantare cele sase proiecte, fiecare avand valoarea maxima de 499.999 euro.

Finantare prelungita de Guvern
Consilierii judeteni au mai aprobat incheierea unui act aditional la acordul contractual de lucrari privind implementarea proiectului gropii ecologice judetene. Raspunzand intrebarilor puse de consilierul judetean PDL Radu Giurca, presedintele Stef a aratat ca fara ajutorul ministrului Ovidiu Silaghi si cel al senatorului Valer Marian, care au rezolvat prelungirea termenului de finantare, judetul risca sa piarda banii pentru finalizarea proiectului.
Vicepresedintele Mircea Govor a aratat ca Guvernul Ponta a alocat 10 milioane euro pentru finalizarea proiectului, prelungind termenul de finantare pana in data de 15 august 2013. Din acesti bani va fi inchisa vechea groapa de gunoi din Satu Mare, lucrarea pentru care exista deja autorizatie de constructie, va fi inchisa vechea groapa de gunoi din Negresti Oas conform unei solutii ce va fi avansata de executant si vor fi realizate microstatiile de transfer prevazute in proiect, dintre care a fost construita pana in prezent doar cea de la Livada.
Vicepresedintele Mircea Govor a dat asigurari ca fostele gropi de gunoi din Satu Mare si Negresti Oas vor fi inchise pana anul viitor. In privinta intarzierilor aparute, vicepresedintele Govor a aratat ca acestea se datoreaza faptului ca finantarea alocata initial de fostul ministru al Mediului, Borbely Laszlo, a fost taiata de fostul premier Boc, in urma sfaturilor primite de la fostul consilier Andreea Vass, lucru care a starnit protestele consilierilor judeteni PDL.

Incep lucrarile la drumul Odoreu-Medies – Apa
Consilierii au aprobat preluarea unui avion MIG 23 demilitarizat de la Ministerul Apararii Nationale. Presedintele Stef a anuntat ca in data de 4 decembrie va avea loc gala prilejuita de aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Consiliului Judetean. Gala se va desfasura de la ora 14.00 la Teatrul de Nord. De asemenea, presedintele Adrian Stef a anuntat ca alaltaieri a fost semnata nota de constatare privind motivele pentru care este necesara interventia pe Drumul National 19F Odoreu- Medies- Apa. Lucrarile de reabilitare a drumului vor fi demarate in cursul saptamanii viitoare. Consilierii judeteni au primit cate o cocarda tricolora si invitatia de a participa la manifestarile organizate in Satu Mare cu ocazia Zilei Nationale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente