“100% ALUMINIU” – AIESEC Constanta recicleaza la malul marii

100% aluminiuAIESEC, cea mai mare organizatie de studenti, este platforma internationala ce permite tinerilor sa-si descopere si sa-si dezvolte potentialul, pentru a avea un impact pozitiv in societate.
Pe langa cele peste 8,000 de pozitii de leadership si peste 350 de conferinte pe care le ofera celor 27,000 de membri, AIESEC are si un program de Exchange ce ofera unui numar de peste 4,500 de studenti si proaspat absolventi oportunitatea de a trai si munci intr-o alta tara.
graphic1.jpgAIESEC Constanta face parte din AIESEC Romania alaturi de alte 12 comitete locale: Brasov, Oradea, Timisoara, Sibiu, Targu Mures, Craiova, Bucuresti, Iasi, Galati, Cluj, Pitesti, Ploiesti si e parte integrala a unei retele internationale ce cuprinde 100 de tari si teritorii.
AIESEC Constanta abordeaza diverse domenii precum: educatia, antreprenoriatul, IT-ul si responsabilitatea sociala. Pentru a avea un impact in mediul local, studentii membrii ai AIESEC Constanta elaboreaza si desfasora o serie de proiecte precum: “Invata azi, construieste maine” si “Scoala de afaceri”, care au in momentul de fata doua editii incheiate cu succes si se intreapta catre cea de-a treia.
Vara acesta, ne dorim sa desfasuram o campanie de constientizare si informare cu privire la necesitatea si relevanta reciclarii aluminiului . Sub denumirea “100% ALUMINIU” , proiectul se va derula in cadrul zilei de 22 august 2008, in Statiunea Mamaia, zona Cazino. Ziua va incepe la ora 10.00 dimineata printr-un FLASH-MOB al reciclarii, apoi pe parcursul zilei vor avea loc o serie de activitati distractive si informative cu tema reciclarii aluminiului, dar si concursuri cu premii pe plaja.
Proiectul “100% Aluminiu” este o campanie de constientizare si informare cu privire la necesitatea reciclarii aluminiului . Proiectul se va derula in cadrul zilei de 22 august 2008, in Statiunea Mamaia.

Perioada: 22 August 2008
Locatie: Plaja Cazino, statiunea Mamaia
Scop: Cresterea gradului de constientizarea a opiniei publice, a agentilor
economici si a autoritatilor publice locale cu privire la necesitatea
reciclarii aluminiului.

Participanti:
Membrii AIESEC Constanta , reprezentanti ONGuri , participanti “Learn Today, Build Tomorrow” Proiect Educatie AIESEC Constanta editiile 2007 si 2008, elevi de liceu clasele X-XII, participanti “Business School” Proiect Antreprenoriat AIESEC Constanta editiile 2007 si 2008, Alumni AIESEC Constanta, Invitati membrii AIESEC Romania, Invitati membrii AIESEC Germania.

Vino si tu alaturi de noi, daca sustii acesta initiativa!
Printr-o serie de activitati desfasurate de-a lungul intregii statiunii, se va urmari propagarea ideei de reciclare, a avantajelor pe care le prezinta reutilizarea materialelor reciclabile, a nevoii de a pastra un mediu curat; sustinand prin toate acestea dezvoltarea durabila.

Actiunile ce vor avea loc in cadrul acestei campanii sunt impartite in 3 sectiuni:

1) Activitatea de colectare a Aluminiului, unul dintre materialele ce se pot recicla integral. El va fi colectat atat de pe spatiile statiunii, dar si de la barurile, localurile si alte unitati de alimentatie publica ce-si desfasoara activitatea in Mamaia.

2) Flash Mob si mars organizat de-a lungul statiunii Mamaia, va avea un numar de 100 de participanti si va fi realizat in colaborare cu ONG-urile partenere. Desfasurarea activitatii va presupune impartirea participantilor in doua grupuri, urmand ca acestea sa porneasca din cele doua capete ale statiunii intalnindu-se la mijlocul acesteia, unde se va afla locatia celorlalte evenimente ale zilei. Participantii vor atrage atentia turistilor prezenti pe plaja cu privire la reciclarea aluminiului si importanta acesteia, vor imparti brosuri cu informatii referitoare la tema campaniei si vor milita pentru o reciclare a dozelor de aluminiu.

3) Sesiuni interactive intre turisti si ONG-uri. In momentul intalnirii celor doua grupuri de participanti la locatia stabilita pentru desfasurarea activitatilor se va trece la partea a doua a campaniei. Aceasta va consta in sesiuni interactive si concursuri cu premii din partea partenerilor cu turistii prezenti pe plaja. Ele vor fi sustinute de catre reprezentantii a 3 ONG-uri, unde se va prezenta prezenta avantajul reciclarii si efectele acesteia asupra mediului social, economic si al mediului inconjurator. Turistii vor avea posibilitatea de a pune intrebari referitoare la acest aspect al reciclarii aluminiului. De asemenea activitatile vor lua si forma unor joculete ( stafeta, fotbal, creativitate) ce vor pune in evidenta tema proiectului.
Tot in cadrul acestei campanii se va realiza un parteneriat cu Universitatea “OVIDIUS” Constanta ce va consta in postarea de afise de informare cu privire la campania “100% ALUMINIU”, urmand ca prin reciclarea materialelor de aluminiu colectate si valorificarea acestora, sa se achizitioneze pentru Universitate cosuri pentru sortarea selectiva a gunoaielor.
Partenerul Principal al proiectului este SC AMEP PACK SA, companie ce isi propune ca in 2014 sa colecteze 50% din cantitatea de doze de aluminiu introduse pe piata romaneasca.
Evenimentul este o actiune finantata de Directia Judeteana pentru Tineret Constanta prin intermediul Autoritatii Nationale pentru Tineret.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente