100 de hectare de padure din Muntii Maramuresului, in flacari.

0
322
Incendii: 56.000 hectare de teren pârjolite în Croaţia şi 139.886 hectare de pădure mistuite în Spania, de la începutul anului
100 de hectare de padure din Muntii Maramuresului, in flacari.

Incendiile de padure continua sa se tina lant in zona alpina, unde pompierii si silvicultorii intervin cu mare dificultate.

Acum a venit randul muntilor Maramuresului, unde un incendiu violent a cuprins aproape 100 de hectare de padure de conifere, in apropierea orasului Borsa.

Focul a reizbucnit in acelasi loc in care in urma cu aproape doua saptamani au fost parjolite 40 hectare de padure.

Flacarile se extind cu repeziciune spre oras si pana acum nu s-a putut interveni in vreun fel pentru stingerea lor.

Imediat cum si-au dat seama de proportiile incendiului, oamenii din Borsa au sunat la 112. Insa interventia pompierilor a fost ingreunata de terenul accidentat si de viperele extrem de numeroase in zona.

Tot personalul a fost retras duminica seara, urmand ca luni, pe zi, mai multe echipaje de pompieri militari si jandarmi sa urce pe creasta masivului pentru limitarea dezastrului.

Luni este asteptat si un elicopter al M.A.I., specializat in astfel de interventii.

Va reamintim ca in ultima luna aproape 200 de hectare de padure au fost afectate de incendii in intreaga tara. Este vorba de focare izbucnite in zone din Parcul National Muntii Rodnei,

in Masivul Bucegi si pe versantul argesean al Muntilor Fagaras.

Pana acum cel mai puternic incendiu a fost cel din Fagaras, in zona Varful Rosu, Muntele Groapa.
Aici flacarile au mistuit deja peste 100 de hectare de vegetatie, iar alte 70 de hectare au fost afectate in zona golului alpin de pe Valea Bratila, Varful Netotu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.