1.000 de zile de ecologie

Asociatia Bio-Romania, in parteneriat cu Comisia pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic si Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor, a lansat ieri Proiectul Ecologic Romanesc.ecologie

Obiectivul major al acestui proiect este schimbarea mentalitatii romanilor cu privire la protejarea naturii si, astfel, a sanatatii fiecaruia. „Schimbarea mentalitatii se poate face doar prin educatie si informare. Statul este cel mai mare consumator al unei tari si el trebuie sa devina un model in societate, prietenos cu mediul”, a declarat Marian Cioceanu, presedintele Asociatiei Bio-Romania. Ce ar trebui sa faca Statul? Pai de la „achizitii verzi” – hartie reciclata, echipamente eficiente energetic, masini mai putin poluante – la introducerea mancarii ecologice in spitale, scoli, unitati militare si pana la schimbarea mentalitatii functionarilor sai.

In cadrul proiectului se incadreaza si Targul Bio din acest sfarsit de saptamana la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitala, organizat de Jurnalul National, Muzeul Satului si Asociatia Bio-Romania. Pe langa acest targ, pe parcursul celor 1.000 de zile dedicate proiectului vor avea loc si alte manifestari publice si campanii de informare si educare, programe si concursuri pe teme de ecologizare, monitorizari periodice si intocmirea de clasamente ale consumului de utilitati in toate institutiile publice ale statului.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *