Hartia la albastru, plasticul la galben, sticla la verde
100.000 de copii din Romania vor invata alfabetul colectarii selective a ambalajelor
Eco-Rom Ambalaje lanseaza la nivel national un program prin care sprijina educatia ecologica despre colectarea selectiva. Programul consta in distribuirea manualului „Invatam sa reciclam amabalajele” in scolile din localitatile in care se desfasoara colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje. Totodata, a fost realizata si versiunea
on-line a manualului, insotita de jocuri interactive, accesibile pe www.ecoromambalaje.ro.
In anul 2009, manualul „Invatam sa reciclam ambalajele” va ajunge in 25 de localitati din tara si in sectoarele 3 si 6 din Bucuresti, fiind accesibil unui numar de aproximativ 100.000 de elevi de clasa a III-a din 189 de scoli. Localitatile in care va fi implementat programul fac parte din cele 42 de orase in care exista infrastructura pentru colectare selectiva, numar ce urmeaza sa creasca in 2009 si 2010. Demarat ca actiune-pilot in 2008, programul de educatie ecologica al Eco-Rom Ambalaje s-a desfasurat in 4 orase, cuprinzand 2.200 de elevi din 39 de scoli. Rezultatele foarte bune au dus la extinderea la nivel national a programului.
„Invatam sa reciclam ambalajele” reprezinta un auxiliar curricular pentru clasele a III-a
si a IV-a realizat de catre ARAM (Asociatia Romana pentru Ambalaje si Mediu) in cadrul Programului National Educatie pentru Sanatate in Scoala Romaneasca, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si finantat de Eco-Rom Ambalaje. Manualul este insotit de un Material Informativ referitor la gestionarea deseurilor de ambalaje, destinat sprijinirii profesorilor in derularea cursurilor privind colectarea selectiva si reciclarea.
„Acest proiect educational s-a bucurat de un real succes atat in randul scolilor cat si al autoritatilor de mediu si al celor administrative de la nivel central si local. Eco-Rom Ambalaje a inteles necesitatea unui astfel de manual ca sprijin pentru toate proiectele si initiativele educationale ecologice, intrucat pana in acest moment nu a existat un material destinat copiilor, care sa cuprinda informatii despre colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje si reciclarea acestora. Eco-Rom Ambalaje, prin aportul industriei, a sprijinit realizarea manualului si distributia acestuia in scolile din Romania.” a declarat Mugurel Radulescu, Presedinte Eco-Rom Ambalaje.
Lansarea a avut loc la Colegiul National „Elena Cuza” din sectorul 6. Cu aceasta ocazie,
a fost prezentata si sectiunea site-ului Eco-Rom Ambalaje dedicata copiilor, unde acestia pot vizualiza versiunea on-line a manualului si pot invata despre colectarea selectiva prin intermediul unor jocuri interactive.
Eco-Rom Ambalaje SA are un portofoliu de peste 1.100 de operatori economici pentru care duce la indeplinire obligatiile legale privind reciclarea si valorificarea deseurilor de ambalaje pe care acestia le genereaza. Compania detine licenta marcii internationale „Der Grune Punkt” in Romania, aceasta indicand consumatorilor ca firma producatoare contribuie financiar la protectia mediului. Eco-Rom Ambalaje are parteneriate cu peste 150 de companii din domeniul managementului deseurilor si realizeaza programe de colectare selectiva a deseurilor in 42 de localitati din Romania.