100.000 dolari recompensa pentru identificarea autorilor incendiului criminal din California

Violentul incendiu care devasteaza de la sfarsitul lunii august Padurea nationala Angeles, amenintand periferia nordica a orasului Los Angeles, a fost stapanit in flancul sau vestic si nu mai ameninta locuintele, dar continua sa progreseze spre est, in directia unui Parc natural, a anuntat Serviciul padurilor californian.incendiu California

Focul, unul dintre cele mai extinse in istoria Californiei, era stapanit sambata in procent de 49 % la inceputul dupa-amiezii, a precizat Jan Ulrich, purtator de cuvant al Serviciului padurilor, citat de Agerpres. Pompierii au reusit sa ridice linii de protectie pe flancul nord-vestic, in apropiere de Santa Clarita. Incendiul a provocat pana in prezent moartea a doi pompieri, ucisi intr-un accident al vehiculului lor, si a distrus aproape 630 km.p. de paduri, precum si mai multe zeci de locuinte.

Conditiile meteorologice anuntate pentru acest week-end, temperaturi in scadere si rata de umiditate in crestere, ar urma sa-i ajute pe pompieri sa domine terenul in flacari, care continuau sa avanseze sambata spre est, spre Parcul natural de la San Gabriel. Incendiul nu ameninta insa locuinte in aceasta zona salbatica, a precizat Ulrich.

In acest timp, anchetatorii se straduiesc sa localizeze autorul, sau autorii, incendiului de origine criminala. Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a promis o recompensa de 100.000 de dolari pentru informatii care ar duce la arestarea si condamnarea culpabililor.

Din 26 august, serviciile antiincendiu au cheltuit 37 milioane de dolari pentru combaterea focului, care a parcurs deja peste 62.500 hectare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *