Recolamp a ales pictura pe becuri arse si concertele pentru a promovarea reciclarea

0
467

Recolamp a ales sa promoveze reciclarea surselor de lumina arse prin omuleti verzi, o expozitie de pictura pe becuri uzate si concerte cu formatii care promoveaza ecologia, asa cum s-a intamplat sambata seara la Music Recicle Party, desfasurata La Motoare.becuri

„Proiectul din aceasta seara (sambata seara n.r.) a fost in parteneriat cu Zoli de la Sistem, care ne-a ajutat foarte mult. De altfel, omuletii verzi sunt deja foarte cunoscuti, mai ales ca au aparut intr-un videoclip al formatiei. Vrem ca populatia sa constientizeze ca trebuie sa recicleze becurile arse, pentru ca sunt foarte toxice atat pentru om, cat si pentru mediu daca sunt aruncate oriunde”, a declarat, pentru NewsIn, directorul de marketing al Recolamp, Roxana Sunica.

Ea a adaugat ca promovarea locurilor unde sunt amplasate containere metalice, cutii de carton si Colturi Verzi (puncte moderne de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de mici dimensiuni, inclusiv surse de lumina, destinate uzului publicului larg) este cu atat mai importanta cu cat de martea trecuta a inceput scoaterea de pe piata a becurilor clasice cu incandescenta de 100 W si a celor mate.

„Renuntarea – de la 1 septembrie – la becurile cu incandescenta, conform reglementarilor Uniunii Europene, va duce la cresterea numarului de becuri de reciclat, astfel ca oamenii trebuie sa stie unde sa le recicleze”, a explicat oficialul Recolamp.

De altfel, asociatia specializata exclusiv in gestiunea deseurilor de surse de lumina participa la diverse festivaluri pentru a promova ideea de reciclare a becurilor uzate, iar la Music Recicle Party de sambata seara a venit si DJ Vasile.

„Am cautat evenimente mai putin scortoase, unde oamenii vin sa se relaxeze si sunt dispusi sa fie deschisi pentru informatii despre protectia mediului si reciclarea becurilor arse. Multi vin sa faca poze cu omuletii verzi, iar apoi intra pe blog sa-si vada poza si parcurg informatiile despre locurile unde pot fi reciclate becurile”, au mai explicat organizatorii Coltului Verde amplasat sambata seara La Motoare, pe terasa Teatrului National Bucuresti.

Recolamp a colectat in primul semestru al acestui an 85 de tone de becuri economice si tuburi fluorescente uzate, care vor fi reciclate, de la 2.300 de companii si magazine de comert cu amanuntul.

„Pentru intregul an ne propusesem initial sa ajungem la 2.000 de parteneri, dar am reusit sa depasim acest numar. In aceasta vara am participat si la mai multe festivaluri, astfel incat sa atragem atentia unui numar cat mai mare de persoane asupra importantei reciclarii becurilor arse”, a mai spus Roxana Sunica.

Recolamp a mai anuntat ca va continua sa extinda conceptul de Colt Verde.

Comisia Europeana a impus producatorilor sa renunte de la 1 septembrie 2009 la fabricarea de becuri cu filament de 100 W, iar pana in 2020 Bruxelles-ul estimeaza ca se vor economisi anual aproximativ 40 TWh. In plus, aceasta masura ar urma sa duca la o reducere anuala de pana la 15 milioane tone a emisiilor de CO2. De asemenea, aproximativ 5 miliarde euro ar urma sa fie economisiti, datorita achizitionarii de becuri ecologice de noua generatie si reinjectati in fiecare an in economia europeana.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.