11 camioane de gunoi au fost stranse, in minivacanta de 1 Mai, din Parcul Natural Bucegi

0
519

11 camioane de gunoi au fost stranse, de vineri si pana duminica, din Parcul Natural Bucegi, iar 14 turisti au fost amendati pentru ca au aruncat deseuri in arie protejata, au aprins foc in locuri interzise sau pentru ca au intrat cu ATV-urile in arii protejate, transmite corespondentul NewsIn.
gunoi
Proiectul de ecologizare initiat in minivacanta de 1 Mai de catre Asociatia de Ecologie EcoAssist in Parcul Natural Bucegi a reunit peste 100 de voluntari din toata tara, care au patrulat alaturi de autoritati si au ecologizat zonele poluate.

Voluntarii, alaturi de reprezentantii Romsilva, ai Jandarmeriei si ai Garzii de Mediu Prahova, precum si ai primariilor Sinaia si Busteni au patrulat in urmatoarele zone : Cota 1500 Sinaia, Cuibul Dorului si Busteni.

Au fost incarcate 11 camioane cu gunoaie, iar 14 turisti au fost amendati de catre rangeri si jandarmi pentru foc in arie protejata, foc in padure, aruncare de deseuri in arie protejata, acces cu ATV in arie protejata.

Proiectul Marea Ecologizare va continua in fiecare weekend din luna mai. „Dupa ECO-CAMP Bucegi, derulat in luna august 2008, am luat decizia sa extindem actiunea in mai multe arii protejate si sa implicam si mai multi oameni. Deoarece fenomenul de ‘marcare a teritoriului cu gunoi’ este foarte raspandit in Romania, consideram ca o atitudine ferma este necesara”, a declarat presedintele EcoAssist, Liana Buzea.

„Planul nostru este sa strangem 50-100 voluntari pentru cateva weekend-uri la rand, sa luam cu noi autoritatile si sa mergem la ecologizare si patrulare in mai multe arii protejate”, a mai spus Buzea.

Dupa actiunea de pe Valea Prahovei din perioada 1-3 mai, urmeaza Parcul National Piatra Craiului, in perioada 8-10 mai, rezervatia Balea Lac – Fagaras (15 – 17 mai) si Parcul National Ceahlau (weekendul 22 – 24 mai).

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.