Turistii din Parcul Natural Comana au aprins focul si au lasat deseuri de 1 Mai,fara sa fie amendati

0
286

Turistii numerosi prezenti de 1 Mai in Parcul Natural Comana au ignorat statutul de arie naturala protejata a zonei, astfel ca au facut focuri si au lasat deseuri in urma, iar autoritatile nu i-au sanctionat, a declarat, luni, presedintele organizatiei de mediu Agent Green, Gabriel Paun.
turisti de 1 mai
„Doar de 1 Mai rangerii parcului au numarat 520 de masini intrate in parc, care au adus peste 1.500 de oameni ce au aprins focuri, au lasat deseuri si au facut zgomot deranjand animalele salbatice. Desi numarul de turisti care au incalcat legislatia a fost foarte mare, nici Garda de Mediu, nici Administratia Parcului nu au aplicat sanctiuni contraventionale”, a spus Paun.

El a adaugat ca legea este clara in privinta aprinderii focului si abandonarii deseurilor in arii naturale protejate, aceste fapte fiind sanctionate cu amenzi cuprinse intre 6.500 si 7.000 lei.

Voluntarii Agent Green si comisarii Garzii de Mediu din Giurgiu au mers, vineri, in Parcul Natural Comana pentru a constientiza turistii de necesitatea de a-si evacua singuri deseurile, de a nu aprinde focul si de a pastra linistea. De asemenea, au impartit saci biodegradabili.

„Parcul Natural Comana nu are inca un plan de management, panouri informative, locuri de parcare, de campare si vetre de foc amenajate”, a precizat reprezentantul organizatiei de mediu, care a solicitat Garzii Nationale de Mediu si Administratiei Parcului Natural Comana (APNC) sa sanctioneze turistii care abandoneaza deseuri si fac focul in parc.

De asemenea, Agent Green a cerut Ministerului Turismului sa promoveze turismul doar in ariile naturale protejate care au plan de management, astfel incat persoanele venite sa se relaxeze in natura sa stie clar ce pot face si care sunt amenzile in caz ca incalca legea.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.