13 lucruri gresite pe care le crezi despre animale

0
402
13 lucruri gre?ite pe care le crezi despre animale
13 lucruri greşite pe care le crezi despre animale
13 lucruri gresite pe care le crezi despre animale
13 lucruri gresite pe care le crezi despre animale

Majoritatea oamenilor cred ca au cunostinte solide despre animale. Cu toate acestea, anumite lucruri sunt complet neadevarate.

 

Multe dintre aceste „adevaruri” au fost la inceput presupuneri sau zvonuri, insa transmiterea lor pe scara larga a condus la acceptarea valabilitatii lor. Veti fi surprinsi despre cate astfel de „adevaruri” per care le credeati sunt false.

1.) Soarecii nu apreciaza branza (sau cascavalul) mai mult decat alta mancare. Credinta isi are originile inca din Evul Mediu iar specialistii cred ca isi are originea prin faptul ca branza era cam singurul aliment pe care il gaseau soarecii prin camari.

2.) Culoare rosie nu enerveaza taurii mai mult decat alta culoare. Toreadorii sunt imbracati in rosu si au capa de aceeasi culoare pentru a fi mai vizibili pentru spectatori, iar taurii ii ataca drept raspuns la atacurile lor.

3.) Pestii nu au o memorie scurta, de trei secunde, cum se crede. In realitate, pestii pot memora diverse lucruri pana la cinci luni.

4.) Strutii nu isi ascund capul in nisip. Acest lucru, fals de altfel, a fost scris de Pliniu cel Batran, intr-una dintre Enciclopediile sale.

5.) Cainii nu vad alb-negru. Chiar daca nu percep toate culorile, ei pot distinge anumite nuante de albastru si galben.

6.) Camilele nu inmagazineaza apa in cocoasele lor. De fapt, in cocoase este stocata grasime, care constituie un rezervor de energie pentru perioadele mai putin favorabile.

7.) Lemmingii nu se sinucid in masa. Acest lucru a fost popularizat in anii ’50 de filmul „Salbaticia alba:, realizat de Disney.

8.) Nu este adevarat ca cercetatorii au stabilit ca albinele, potrivit calculelor lor, nu ar putea sa zboare.

9.) Nu este adevarat ca paianjenul cu picioare lungi (Daddy longlegs) ar fi unul dintre cei mai veninos de pe Pamant. Muscatura acestuia nu creaza decat un disconfort minor.

10.) Taierea in doua a unei rame nu da nastere la doua noi animale. Numai partii care are atasat capul ii creste o noua coada.

11.) Elefantii nu se duc sa moara intr-un loc anume (cum ar fi cimitirul elefantilor).

12.) Mustele de casa nu traiesc doar 24 de ore. Durata lor de viata este de 20-30 de zile.

13.) Cainii nu transpira prin intermediul limbii. Mecanismul de transpiratie este cu totul diferit, ei transpirand, de fapt, prin pernutele labelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.