21 de companii de apa din Romania pregatite pentru investitii in proiecte noi

Prin proiectul de Asistenta Tehnica “Asistenta Tehnica pentru intarirea capacitatii institutionale a beneficiarilor finali ISPA din sectorul de alimentare cu apa si canalizare din Romania”- Masura ISPA 2003/RO/16/P/PA/012 – FOPIP 1 au fost pregatiti pentru conformarea la cerintele de finantare ale Uniunii Europene 21 de Operatori Regionali de Apa.

Astfel, prin acest proiect, operatorii de apa au beneficiat de asistenta tehnica in scopul imbunatatirii performantelor operationale si financiare si, mai ales, a cresterii capacitatii de implementare a proiectelor mari de infrastructura.

Coordonarea acestui proiect finantat 100% de Uniunea Europeana a fost asigurata de Ministerul Mediului impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor. Beneficiarii finali au fost 12 operatori ai serviciului de apa si canalizare din judetele: Arges, Brasov, Buzau, Deva, Drobeta, Galati, Neamt, Maramures, Satu Mare, Sibiu, Tulcea, Valcea.

Proiectul a fost initiat in 2005, de catre Ministerul Mediului, ca parte a programului ISPA, si se va incheia in data de 29 Mai 2009.

Proiectul FOPIP a fost desfasurat de catre un consortiu de firme de consultanta condus de catre Royal Haskoning din Olanda, Louis Berger (Franta) si BDO Conti Audit (Romania).

Finalizarea cu succes a acestui proiect reprezinta un pas important catre conformarea cu Directivele Europene pentru apa potabila si apa uzata pana in anul 2015.

Sursa: Infomediu Europa

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente