25 octombrie 2009 : Revolutie pe doua roti!

revolutie-a6.jpgPe 25 octombrie, Verde pentru Biciclete te cheama sa rasturnam dictatura masinilor in Cetate. Iesi si tu in strada!

Duminica, 25 octombrie 2009, bicicletele au prioritate in centrul istoric al orasului. Dupa 20 de ani de la Revolutia romanilor, in Timisoara mai izbuncneste o Revolutie mai mica, pe doua roti.

In 2008, Timisoara detinea 3 km de piste pentru biciclete. In 2009, s-au inmultit de cinci ori (15 km). In 2008, biciclistul parea o specie pe cale de disparitie in trafic. In 2009, miscarea de eliberare a strazii prin pedalare numara 4000 de membri. Impreuna am obtinut mai multe piste. Mai mult RESPECT. Si o comunitate: cea mai numeroasa si activa de acest gen din Romania.

Pe 25 octombrie 2009, luptam mai departe pentru drepturile noastre.  Timisoara nu este inca un oras bike-friendly. Mai sunt multe de facut. Victoria miscarii va fi deplina atunci cand:

  1. participantii la trafic vor avea drepturi si obligatii egale
  2. soferii vor intelege ca biciclistii nu sunt inamici care le ingreuneaza viata, ci amici care usureaza traficul
  3. pistele pentru biciclete se vor inmulti pe toate marile artere si vor traversa orasul dintr-un capat intr-altul
  4. masinile nu vor mai stationa pe pistele rezervate bicicletelor
  1. traficul ciclist se va separa de cel rutier in procent de minim 15 %, asa cum si-a asumat Primaria responsabilitatea prin semnarea unei Charte in Parlamentul European (pana in 2020)
  2. se va incuraja activ mersul pe bicicleta spre scoala si serviciu 
  3. se va crea un coridor VERDE de-a lungul canalului Bega, cu rol de agrement si de conectare a principalelor piste din oras
  4. se va inlatura dictatura masinilor din Cetate

 

Indiferent de varsta, indiferent de vreme, cu sau fara numar de bicicleta, hai sa demonstram pentru dreptul nostru de a pedala liberi! Vino la adunare cu un prieten si cu un instrument de facut galagie! Pe 25 octombrie, vocea noastra va fi auzita.

Ne intalnim la ora 10:00, pe platforma Timco (intersectia Gh. Lazar- Circumvalatiunii), de unde vom porni pe un traseu prin oras de aproximativ o ora. Vom traversa Piata Unirii si Piata Libertatii si ne vom opri in Piata Victoriei, unde vom face galagie! Primii 300 de revolutionari, vor primi din partea „Verde pentru Biciclete” cadouri surpriza. Dorim, de asemenea, sa realizam si o expozitie de biciclete interesante, mai putin obisnuite, biciclete vechi, biciclete de epoca. Daca ai o asemenea bicicleta, te rugam sa ne contactezi pe [email protected].

Traseul este urmatorul:

PLECARE : TIMCO – Gh. Lazar – Strada Paris – Str. Sfantul Ioan – Victor Vlad Delamarina – Piata Libertatii – Str. Lucian Blaga – Piata Iancu Huniade – Str. 20 Decembrie 1989 – Bd-ul C.D. Loga – Bd-ul Republicii – Str. Sfantul Ioan – Str. Gh. Dima – Piata Marasti – Str. Oituz – Str. Martin Luther- Bv I.C. Bratianu – Bl Michelangello – Str. Acad. Al Borza – Str. Miron Patriarh Cristea – Str. Carol Telbisz – Str. Augustin Pacha – Str. Eugeniu de Savoya – Str. Emanoil Ungureanu –  Piata Marasti – Aleea de la Pappion – Piata Unirii – Str. Alecsandri – Piata Libertatii – Str. Alba Iulia – Piata Victoriei– SOSIRE

revolutie-a6.jpg

Sta in puterea noastra sa facem din Timisoara PRIMUL ORAS VERDE PENTRU BICICLETE.

Te asteptam pe 25!

Echipa „Verde pentru Biciclete”

www.pedaleaza.ro

[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *