30 de hectare din Parcul Tineretului vor fi semanate cu blocuri

Pentru proprietarii de terenuri din Tineretului s-a constituit o zona „verde” destinata relocarii si care nu mai apartine parcului

Exista deja sentinte irevocabile prin care CGMB este obligat sa dea teren in aceasta zona sub sanctiunea unor penalitati de intarziere

30 de hectare din Parcul Tineretului vor fi semanate cu blocuri

Parcul Tineretului este urmatoarea oaza de verdeata de pe harta Bucurestiului care, pes-te putina vreme, urmeaza sa isi diminueze considerabil suprafata. Practic, din cele peste 80 de hectare de spatiu verde vor mai ramane doar in jur de 50 de hectare. Restul de teren a intrat deja cu acte perfect legale in proprietatea unor persoane fizice. Acestea fie au obtinut reconstituirea dreptului de proprietate, fie au achizitionat pamantul. Doar alegerile locale au temporizat momentul punerii in posesie a proprietarilor si al intrarii pe teren a buldozerelor care vor deschide calea santierelor unde se vor ridica vaste ansambluri imobiliare. De altfel, tema Parcul Tineretului a fost deja speculata in timpul campaniei electorale.

Actualul primar Adriean Videanu a sustinut ca PSD este raspunzator deoarece afacerea „Parcul Tineretului” a debutat in 2003, cand primar al sectorului 4 era pesedistul Vasile Mihalache. Acesta a cerut Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) sa aprobe un proiect de hotarare privind transmiterea catre Consiliul Local al Sectorului 4 a unor terenuri din domeniul privat al municipiului Bucuresti pentru punerea in posesie a unor persoane care isi reconstituisera dreptul de proprietate prin hotarare judecatoreasca.

Este drept ca primarul Mihalache a cerut, dar CGMB este cel care a aprobat. Si tot acelasi consiliu general a aprobat, in anul 2005, PUZ Parcul Tineretului, prin care s-a creat la marginea parcului o zona destinata relocarii proprietatilor particulare dispersate in parc. Iar aceasta zona a parcului a fost trecuta in domeniul privat al municipiului Bucuresti si in categoria terenurilor construibile.

Apropierea alegerilor si recentul scandal determinat de situatia parcului Bordei au facut ca edilii sa nu voteze inca schimburile de terenuri.

Si, desi au tot amanat aceasta operatiune, vor trebui sa o faca, fiind obligati de instanta de judecata. Relevant in acest sens este cazul unuia dintre proprietari, Micsunescu Marioara, care a dat in judecata Consiliul General al Municipiului Bucuresti si care a obtinut o sentinta irevocabila. Potrivit acesteia, primarul Adriean Videanu este obligat sa avizeze expunerea de motive privind aprobarea schimbului de terenuri si sa inainteze expunerea avizata si proiectul de hotarare CGMB, sub sanctiunea unor penalitati de intarziere in suma de 100 RON pe zi. De asemenea, CGMB este obligat sa emita hotararea privind aprobarea schimbului de terenuri.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *