30 detinuti de la Penitenciarul din Bistrita au plantat 600 de puieti

0
360

30 de detinuti de la Penitenciarul din Bistrita au plantat saptamana trecuta aproximativ 600 de puieti de molid in zona Colibitei. Aceasta este prima actiune de impadurire, din acest an, la care au participat persoanele private de libertate din judetul Bistrita-Nasaud.
plantare
Detinutii de la Penitenciarul din Bistrita au ales zona Colibitei, unde pe Valea Repedea au plantat puietii de molid.

„Cred ca facem o treaba minunata impreuna. Se descurca foarte bine. Pe de o parte, pe de alta parte sa iasa in natura mi se pare ca este un cadou intr-un fel sau altul. Este un cadou uman.”, a afirmat Alin Uhlmann, organizator.

Si autoritatile locale din zona au apreciat munca detinutilor, desi ploaia a zadarnicit planul initial de plantare a 4500 de puieti.

„Primaria a asigurat uneltele necesare pentru aceasta actiune si chiar daca nu am realizat cat ne-am preconizat aceasta actiune reprezinta un ajutor apreciabil.”, a declarat Leon Hogiu, viceprimar Bistrita Bargaului.

Cei 30 de voluntari au fost atent alesi pentru munca in afara Penitenciarului. Pentru a nu se intampla nimic, detinutii au fost supravegheati de 8 gardieni care le-au monitorizat toate miscarile.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.