300 de voluntari baimareni participa la o campanie de impadurire de doua zile langa Baia Mare

300 de voluntari baimareni participa la o campanie de impadurire de doua zile langa Baia Mare

Aproape 10.000 de puieti vor fi plantati in urmatoarele doua zile in zona Firiza-Blidari de langa Baia Mare in cadrul proiectului de mediu „Conteaza ce respiri” in care sunt angrenati voluntari din asociatii civice, companii private si institutii publice. Peste 300 de voluntari sunt asteptati la actiune, printre care si elevi de la liceele din Baia Mare. Campania de impadurire se afla la cea de a doua editie. Daca anul trecut ea a fost una de mai mica amploare, insa cu rezultate peste asteptari, anul acesta organizatorii sunt siguri de succes, astfel incat proiectul nu se va opri aici.

In ziua de joi, 28 aprilie, actiunea va incepe cu un seminar, iar invitat special va fi Zoli Toth de la trupa Sistem, ambasador al Earth Hour. El va dialoga in cadrul unei videoconferinte cu cei prezenti in sala de sedinte a Primariei Baia Mare, dupa care participantii la proiect vor pleca spre locul de plantare. Voluntarii isi vor incheia activitatea la ora 17.30, iar dupa o noapte de odihna o vor lua de la capat, de la ora 9.00.

La actiunea de impadurire vor participa elevi de la Colegiul National „Gheorghe Sincai”, Colegiul National „Vasile Lucaciu”, Liceul de Arta, Grup Scolar Sanitar si Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, precum si membri ai clubului 4X4. Sponsorii principali ai proectului sunt companiile Eaton si Karelia. Alti sponsori: Ecoterra Ing, Nistem, Photo Pub, Fast Food Evolution, Burger House, Music Box, Arkiland Suedia, Alloy Corporation Europe (UAC Europe – Dumbravita). Organizatorii campaniei sunt Advisio PR & Events si Clubul 4×4.

eMaramures este partener media al acestui eveniment, urmand sa prezinte prin toate cele trei canale media, ziar electronic, radio TV, desfasurarea acestui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *