31.000 de puieti vor fi plantati in padurile Bistritei. Bariere silvice pentru delimitarea fondului forestier

31.000 de puieti vor fi plantati in padurile Bistritei. Bariere silvice pentru delimitarea fondului forestier
31.000 de puieti vor fi plantati in padurile Bistritei. Bariere silvice pentru delimitarea fondului forestier

O suprafata de circa 6 hectare din fondul forestier, proprietate a municipiului Bistrita, va fi impadurita in cursul Lunii Padurii. In perioada 15 martie – 15 aprilie vor fi plantati 31.500 de puieti forestieri din speciile gorun (18.500 bucati), paltin (5.000), frasin (4.000), molid (1.500) si cires (2.500).

Afis Luna PaduriiDe asemenea, padurea va fi igienizata si se va delimita fondul forestier de-a lungul drumului public din Dealul Targului prin montarea de bariere silvice.

Prin Ocolul Silvic Municipal, Primaria Bistrita va derula pana la sfarsitul Lunii Padurii si alte actiuni de gen, unele in colaborare cu tinerii din scolile bistritene:

– in ziua de 24 martie, de la orele 10.00, elevi voluntari si reprezentanti ai Ocolului Silvic Municipal Bistrita vor planta puieti forestieri in pepiniera Poligon, pe Valea Castailor;

– in ziua de 28 martie, de la orele 12.00, Centrul de Informare si Educatie Ecologica „Scoala Verde” din cadrul Primariei Bistrita va gazdui un concurs pe teme silvice si ecologice la care sunt invitati elevi ai Colegiului National „Liviu Rebreanu”;

– in ziua de 4 aprilie, de la orele 10.00 este programata o actiune de ecologizare a Padurii Codrisor;

– in ziua de 5 aprilie, la orele 10.00 se da startul unei alte actiuni de ecologizare, de aceasta data in Padurea Bisericii si Harja Mica, in cartierul Unirea.

In cadrul Campaniei pentru apa curata, Primaria marcheaza Ziua Mondiala a Apei in data de 21 martie. Motto-ul din acest an este ”Apa si energia”.

Program de actiuni:

Vineri, 21 martie, ora 10.00 – Ora de ecologie: Apa si energia. Locatia: Centrul de Informare si Educatie Ecologica. Participa: elevi ai clasei I C de la Colegiul National „Andrei Muresanu” din Bistrita

Vineri, 21 martie, ora 12.00 – Actiune de ecologizare pe malul raului Bistrita, pe sectorul dintre Podul Budacului si Podul Jelnei. Participa: elevi si alti voluntari din Bistrita

Pana in 10 aprilie se desfasoara la Bistrita si Luna Curateniei. Printre actiuni, ”Curatenia in scoala mea” (8 aprilie – scolile generale, 9 aprilie – licee/colegii, 10 aprilie – crese si gradinite), campanie de colectare a DEEE ”Locul deseurilor nu este acasa! Trimite deseurile la plimbare!” in colaborare cu Asociatia Romana de Reciclare RoRec in data de 12 aprilie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,200FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente