4 februarie – Ziua Mondiala a Luptei impotriva Cancerului

0
544
Peste 1.500 de cazuri in 2011, un nou record pentru ultimii sapte ani
4 februarie - Ziua Mondiala a Luptei impotriva Cancerului

Este Ziua Mondiala a Luptei impotriva Cancerului. Potrivit statisticilor din ultimii ani, in Romania se estimeaza ca numarul bolnavilor de cancer se ridica la peste 100.000 de persoane. Cele mai comune forme de cancer sunt cancerul pulmonar si colorectal, la barbati, respectiv cancerul de san, la femei. Romania se situeaza la mijlocului clasamentului la nivelul Uniunii Europene in ceea ce priveste rata mortalitatii cauzata de aceasta boala.

La nivel mondial, cancerul determina unul din opt decese, mai mult decat SIDA, tuberculoza si malaria la un loc. In fiecare an, peste 12 milioane de persoane sunt diagnosticate cu cancer si peste 7 milioane oameni pierd lupta cu boala.

Ceea ce este grav este faptul ca multe din cancerele prevenibile si curabile vor continua sa ucida pentru ca nu sunt diagnosticate la timp. 40% din tipurile de cancer pot fi prevenite.

Riscul poate fi redus prin cateva masuri simple: alimentatie variata si sanatoasa, mentinerea greutatii corporale normale, activitate fizica regulata, limitarea consumului de alcool, renuntarea la fumat si evitarea expunerii excesive la soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.