49% dintre europeni respira un aer necorespunzator. 500.000 de decese premature asociate poluarii ridicate a aerului

49% dintre europeni respira un aer necorespunzator. 500.000 de decese premature asociate poluarii ridicate a aerului

Calitatea aerului in UE este inca destul de departe de obiectivele propuse. In 2008, 45% din populatia UE locuia inca in zone in care erau depasite valorile limita privind particulele in suspensie (PM10), 49% locuia in zone in care era depasita valoarea limita anuala de bioxid de azot.

Comisia Europeana lanseaza o consultare publica privind politica sa actuala din domeniul aerului. In urmatoarele douasprezece saptamani, se asteapta opinii privitoare la punctele tari si punctele slabe ale cadrului legislativ existent, precum si la evolutia punerii in aplicare a acestuia. Aceasta consultare realizata prin intermediul internetului face parte dintr-un proces mai larg de reflectie, care va contribui la o revizuire a legislatiei, programata pentru cel tarziu 2013.

Potrivit raportului privind starea mediului (State of the Environment Report) al Agentiei Europene de Mediu (AEM), in ultimii 20 de ani s-a constatat o scadere a emisiilor generate de toti poluantii atmosferici relevanti. In cazul anumitor poluanti emisiile au scazut semnificativ, cele de plumb fiind de exemplu reduse cu aproximativ 90%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *