Mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal in Pacul National Domogled (Valea Cernei). Primarul Nicolescu si-a eliberat titluri de proprietate pe banda rulanta, cu incalcarea legii. Mai mult, a inselt mai multi batrani, carora le-a restituit padurile cu conditia sa I le vanda a doua zi, la preturi de nimic. Viceprimarul Baloi Ion e complice la toate aceste ilegalitati.
Reproducem in continuare corespondenta primita de la unul dintre colaboratorii nostri din comuna Pades. Veti fi surprinsi sa constatati ce rechizitorii sunt in stare sa faca oamenii de rand, atunci cand procurorii dorm sau sunt incarduiti cu cei care incalca legea.
“Prin Ordinul Prefectului de Gorj nr. 293/10.07.2008 a fost constituita Comisia Locala de Fond Funciar Pades, din componenta careia fac parte: Nicolescu Viorel (primar) – presedinte al comisiei, Baloi C. Ion (viceprimar) – membru al comisiei, Argintaru Nita (secretar) – secretarul comisiei, Nicolescu Ion – membru al comisiei, Chitimia Marian – membru al comisiei si altii. Cei nominalizati constituie „nucleul dur” al comisiei locale iar deciziile lor sunt votate fara nicio opozitie din partea celorlalti membri ai comisiei.
In calitatea lor de membri ai comisiei locale de fond funciar, constituie si reconstituie dreptul de proprietate in total dispret fata de dispozitiile legale in materie de fond funciar, prin atribuirea necuvenita a terenurilor si aplicarea discretionara a legilor fondului funciar.
Iata faptele:
1.- Emiterea si eliberarea Titlului de proprietate nr. 1504129 din 11.02.2009 in favoarea mostenitorilor neamului Alimanesteanu, mostenitori domiciliati in strainatate (Canada si Germania).
Acesti mostenitori sunt: Nastasiu Nina Elena, Dragu Pia, Popea Miza, Alemanestianu Ioana, Alimanasteanu Pauline Faye, Alimanasteanu Katherine Helen, Desidero (Alimanasteanu) Simone.
Titlul de proprietate a fost emis pentru suprafata de 1.071,00 hectare padure situata in Parcul National Domogled (Valea Cernei), in urmatoarele conditii:
a.- Reconstituirea dreptului de proprietate s-a facut cu incalcarea dispozitiilor HG nr. 890/2005, deoarece mostenitorii nu au formulat cerere de reconstituire in termenul legal. Dupa depasirea termenului prevazut de lege, au fost formulate cereri de reconstituire si semnate de anumite persoane, cereri ce au primit in registratura Primariei Pades numere de inregistrare retroactive si fictive.
b.- Desi din actele depuse nu rezulta elocventa, concludenta si pertinenta detinerii acestor terenuri si confiscarea acestora de regimul comunist, comisia locala si comisia judeteana au validat aceasta suprafata de 1.071,00 hectare, au emis si eliberat Titlul de proprietate nr. 1504129 din 11.02.2009.
c.- Titlul de proprietate a fost emis in conditiile in care hotararea comisiei judetene prin care a fost validata aceasta suprafata, HCJ 4219/2007 este contestata in instanta si face obiectul dosarului civil nr. 4312/263/2010 ce se afla pe rolul Judecatoriei Motru, avand ca obiect fond funciar REJUDECARE, fost dosarul initial nr. 3715/263/2007.
Deoarece mostenitorii vazand cat de usor se pot obtine 1.071,00 hectare au ridicat pretentii de reconstituire pentru inca peste 4.000,00 de hectare de padure situata tot in Parcul National Domogled (Valea Cernei).
Se impune o expertiza grafoscopica a documentelor depuse in acest dosar pentru a se determina falsurile si documentele antedatate si inregistrate fictiv.
2.- Emiterea si eliberarea Titlului de proprietate nr. 1504146 din 24.08.2009 in favoarea primarului Nicolescu Viorel.
Titlul de proprietate a fost emis pentru suprafata de 7734 m.p., terenuri intravilane (deosebit de valoroase), iar unele cu destinatia curti constructii. Acest titlu de proprietate a fost eliberat cu incalcarea prevederilor art. 76 din Legea nr. 161/2001 – conflict de interese.
3.- Emiterea si eliberarea Titlului de proprietate nr. 1504124 din 30.12.2008 in favoarea primarului Nicolescu Viorel.
Titlul de proprietate a fost emis pentru suprafata de 3,45 hectare, teren cu vegetatie forestiera (padure). Acest titlu de proprietate a fost eliberat cu incalcarea prevederilor art. 76 din Legea nr. 161/2001 – conflict de interese.
4.- Emiterea si eliberarea Titlului de proprietate nr. 1504149 din 18.01.2010, in favoarea secretarului Argintaru Nita si a fratelui acestuia Argintaru Ion.
Titlul de proprietate a fost emis pentru suprafata de 100,00 hectare, teren avand categoria de folosinta pasuni. Acest titlu de proprietate a fost eliberat cu incalcarea prevederilor art. 76 din Legea nr. 161/2001 – conflict de interese, cat si cu incalcarea dreptului de proprietate a altor persoane ce pot face dovada detinerii acestor terenuri, dar intrucat Argintaru Nita detine pozitia pe care o detine si face parte din grupul infractional organizat, a reusit sa obtina ilegal un drept ce apartine unor alte persoane.
5.- Emiterea si eliberarea Titlurilor de proprietate nr. 1504128 din 10.02.2009, nr. 1504152 din 17.02.2010 si nr. 1504153 din 17.02.2004 in favoarea numitului BUZDUCEA CONSTANTIN, domiciliat in sat Orzesti, comuna Pades.
Buzducea Constantin este un batran cu o stare a sanatatii foarte precara avand implant pentru stimulare cardiaca, caruia reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor cu vegetatie forestiera (paduri) i s-a facut in urmatoarele conditii:
a.- Primarul Nicolescu Viorel i-a conditionat reconstituirea dreptului de proprietate, obligandu-l pe acest batran ca dupa emiterea titlurilor de proprietate sa ii vanda padurea la un pret derizoriu (aproximativ 1000 euro/hectar).
b.- Cu ajutorul grupului infractional al carui conducator este, primarul Nicolescu Viorel s-a ocupat de validarea dreptului de proprietate pentru Buzducea Constantin la nivelul comisiei locale cat si la nivelul comisiei judetene.
c.- Chiar daca batranul Buzducea Constantin in sinceritatea si corectitudinea ce il caracterizeaza, a spus primarului ca nu este mostenitorul autorului Cosleba Emanuel, primarul impreuna cu locotenentii lui din cadrul comisiei locale au validat si eliberat titlurile de proprietate nr. 1504152 si 1504153 pentru autorul Cosleba Emanuel in favoarea mostenitorului Buzducea Constantin.
d.- Dovada incontestabila ca primarul Nicolescu Viorel avea un interes in validarea acestui drept de proprietate o constituie faptul ca punerea in posesie pentru aceste titluri de proprietate s-a facut in imediata vecinatate (acelasi hotar) a padurii detinute de primar pentru a putea fi exploatata. Este vorba de padure seculara de brad.
Buzducea Constantin nu este un caz izolat, grupul infractional cautand cu predilectie batrani (de preferinta singuri si bolnavi) ce nu au posibilitatea de a se ocupa de reconstituirea dreptului lor de proprietate.
In aceste conditii membrii grupului infractional, „baieti buni”, isi ofera serviciile de a se ocupa ei de retrocedarile respective, obligandu-i pe acesti batrani sa le vanda proprietatile lor funciare la preturi derizorii.
STROESCU SABIN, domiciliat in sat Vaieni, comuna Pades, este un alt batran singur, caruia grupul infractional i-a conditionat reconstituirea dreptului de proprietate asupra padurii, obligandu-l pe acesta sa declare ca la primirea titlului de proprietate le va vinde padurea la pretul derizoriu de 500 – 1000 lei/hectar.
Conflictul de interese a fost constatat de Corpul de control al Prefecturii Gorj. Prin Adresa nr. 617 din 21.07.2010 emisa de Prefectura Gorj se solicita primarului Nicolescu Viorel sa dispuna efectuarea demersurilor in vederea constatarii nulitatii absolute a celor 3 titluri de proprietate pe care si le-a eliberat pentru sine, cu incalcarea prevederilor art. 76 din Legea nr. 161/2001 – art. 2531 C. pen..
Deoarece primarul Nicolescu Viorel nu a vrut sa faca niciun demers in vederea constatarii nulitatii absolute a celor 3 titluri de proprietate, Prefectura Gorj revine cu Adresa nr. 13117 din 01.08.2011 si solicita primarului Nicolescu Viorel sa inainteze actiunea in instanta pentru anularea titlului de proprietate, in caz contrar vor fi sesizate organele de cercetare penala. Nici in urma acestei adrese primarul Nicolescu Viorel nu a vrut sa se conformeze.
Legatura indisolubila dintre „nucleul dur” al Comisiei Locale de Fond Funciar Pades constituit din persoanele nominalizate mai sus si functionari incompetenti si corupti din cadrul Prefecturii Gorj, o dovedeste emiterea Titlului de proprietate nr. 1504146 din 24.08.2009 in favoarea primarului Nicolescu Viorel. Emiterea acestui titlu de proprietate constituie modelul optim prin care se fura imobilele (terenuri si cladiri) de la persoane decedate sau chiar in viata fiind.
In urma acestor retrocedari frauduloase, primarul Nicolescu Viorel, capul acestei caracatite locale, alti colaboratori apropiati si-au primit partea in mod indestulator. Datorita pozitiilor detinute si modului in care acestia opereaza in cadrul grupului organizat, au obtinut in termene foarte scurte sume mari de bani, terenuri, autoturisme de lux, au construit case impunatoare, toate prin frauda, falsuri, inselaciune cu consecinta prejudicierii atat a unor persoane fizice si juridice cat si a bugetului de stat consolidat.”