Cercetatorii americani de la University of California – San Francisco, Stanford University si Columbia University au confirmat ca reducerea consumului de sare, chiar si intr-o proportie foarte mica, poate fi benefica pentru organism, potrivit Time Magazine.
Potrivit studiului, se pot inregistra scaderi ale numarului de decese prin infarct daca se reduce cu 3 grame sarea din alimentatia zilnica.
Avantajele sunt vizibile mai ales in cazul afro-americanilor, care se confrunta cu cresteri frecvente ale presiunii arteriale si pot fi mai sensibili la efectele sarii decat alte grupuri entice.
Echipa de cercetare a initiat o analiza pe computer pentru a determina efectul reducerii cantitatii de sare cu 3 grame pe zi.
Cercetatorii au comparat consumul de sare cu cel de tutun si au constatat ca 3 grame de sare mai putin inseamna pentru inima ca si cum ar s-ar fi redus cantitatea de tigari la jumatate.
Din pacate, este dificil sa se masoare cantitatea reala de sare consumata zilnic. S-a estimat ca un barbat din SUA ar consuma aproximativ 10,4 grame de sare zilnic, iar o femeie -aproximativ 7,3 grame. Cantitatea zilnica recomandata este de 6 grame.
Sursa: TVR