Extractul de afine este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta

Un popular supliment alimentar, extractul de afine, este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta. Bogate in antioxidanti cunoscuti sub numele de antocianine, afinele ajuta la mentinerea tensiunii arteriale sub control prin stimularea sanatatii vaselor de sange. Desi cercetarile privind utilizarea extractului de afine in tratamentul hipertensiunii arteriale sunt foarte limitate, un studiu experimental…

Citește mai departe

Disfunctia glandei tiroide

Hormonii tiroidieni, produsi de glanda tiroida, controleaza functii vitale, precum caldura corpului, consumul de calorii, consumul de oxigen sau pulsul. Multe femei se confrunta in zilele noastre cu simptome precum oboseala cronica, descuamarea unghiilor si cresterea in greutate, fara un motiv aparent care sa le cauzeze. O scanare a glandei tiroide constituie un pas important…

Citește mai departe

Nou studiu: Consumul de sare NU mai dauneaza sanatatii

O noua descoperire a cercetatorilor britanici sustine ipoteza ca reducerea consumului de sare nu conduce la scaderea riscului afectiunilor cardiace, informeaza Reuters. Daca pana acum consumatorii au fost avertizati, in repetate randuri, sa reduca consumul de sare, noi cercetari nu gasesc alimentul ca fiind vinovatul principal de afectiunile cardiace. Un studiu publicat de Biblioteca Cochrane…

Citește mai departe

6 grame de sare pe zi

Cercetatorii americani de la University of California – San Francisco, Stanford University si Columbia University au confirmat ca reducerea consumului de sare, chiar si intr-o proportie foarte mica, poate fi benefica pentru organism, potrivit Time Magazine. Potrivit studiului, se pot inregistra scaderi ale numarului de decese prin infarct daca se reduce cu 3 grame sarea…

Citește mai departe

Sarea – aliment indispensabil organismului

Nutritionistii recomanda consumul de sare imbogatita cu iod pentru a preveni tulburarile de natura endocrina Medicii nutritionisti spun ca sarea ajuta la mentinerea volumului lichidelor extracelulare, ceea ce o transforma intr–un aliment indispensabil organismului. „Doza optima este de 5 grame pe zi, considerand inclusiv sarea -ascunsa- in diferitele alimente, deoarece exista sare pana si in…

Citește mai departe

Cancerul la stomac

Cancerul de stomac este un cancer frecvent si grav, care se dezvolta din celulele glandelor ce captusesc peretele intern al stomacului (mucoasa). Cancerul de stomac mai este cunoscut si sub numele de adenocarcinom de stomac. El se afla pe locul doi in lume in topul cancerelor, imediat dupa cancerul bronho-pulmonar. Cancerul de stomac este mai…

Citește mai departe

Algele marine si sarea

Granulele provenite de la algele marine ar putea reprezenta o solutie pentru inlocuirea sarii din produsele procesate, fara a afecta conditiile de pastrare a acestora pe rafturi sau gustul alimentului, conform unui nou proiect initiat de cercetatorii de la Universitatea Sheffield Hallam din Marea Britanie. Oamenii de stiinta, care lucreaza in colaborare cu Seagreens, o…

Citește mai departe