Extractul de afine este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta

Extractul de afine este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta

Un popular supliment alimentar, extractul de afine, este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta.

Bogate in antioxidanti cunoscuti sub numele de antocianine, afinele ajuta la mentinerea tensiunii arteriale sub control prin stimularea sanatatii vaselor de sange.

Desi cercetarile privind utilizarea extractului de afine in tratamentul hipertensiunii arteriale sunt foarte limitate, un studiu experimental sugereaza ca fructele ar putea ajuta la scaderea tensiunii arteriale la un anumit grad. Testele pe animale cu extract de afine indica faptul ca fructele ar putea impiedica dezvoltarea hipertensiunii arteriale, prin combaterea stresului oxidativ.

Dieteticienii sustin ca pentru a avea o tensiune arteriala optima, trebuie sa fiti atent sa limitati consumul de sare si alcool, sa gestionati stresul si sa faceti miscare minimum 30 de minute in fiecare zi.

Iata si alte alimente care contribuie la scaderea tensiunii arteriale:

Fructele acrisoare sau verzi contin multe vitamine, minerale, dar si fibre si o cantitate crescuta de antioxidanti. Toate aceste substante active lupta impotriva aterosclerozei si mentin structura peretilor vaselor sanguine, elasticitatea acestora si regleaza metabolismul colesterolului, avand efecte hipocolesterolemiante (scad concentratia colesterolului in sange). Desigur, consumul de fructe prezinta si alte beneficii pentru sanatate, cum ar fi mobilizarea grasimilor din depozitele adipoase, imbunatatind silueta, cresterea imunitatii, mentinerea tineretii etc.

Cerealele contin o cantitate crescuta de fibre, dar si acele glucide „bune”, cu absorbtie lenta. Totodata cerealele aduc un aport de vitamine din complexul B foarte importante pentru buna functionare a orgaismului.

Lactatele sunt bogate in calciu, acesta stimuland activitatea inimii si scazand tensiunea arteriala. Studiile medicale au demonstrat existenta unei legaturi intre scaderea tensiunii si aportul normal de calciu.

Legumele contin cantitati insemnate de minerale, alaturi de vitamine, fibre, antioxidanti si alte substante active. Printre principalele minerale cu rol in reglarea tensiunii, alaturi de calciu, se afla magneziul. Magneziul este un vasodilatator natural, in absenta acestuia nefiind echilibrata balanta ionilor intracelulari, astfel caciul se acumuleaza in peretii vaselor, determinant contractarea musculaturii netede de la acest nivel, efectul fiind de vasoconstrictie, ceea ce duce si mai mult la cresterea tensiunii.

Pestele contine acizi grasi omega 3 care joaca un rol foarte important in reducerea tensiunii arteriale. Pentru o scadere accentuata a tensiunii este nevoie totusi de cantitati mari de omega 3, ceea ce ar corespunde chiar si cu 10 portii de peste pe saptamana, de aceea se recomanda mai ales in cazul celor cu TA marita sa ia suplimente de ulei de peste cu omega3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *