60% dintre parlamentari sunt vanatori

Vanatoarea este o indeletnicire preferata de majoritatea parlamentarilor romani.
politicieni vanatori
Un studiu realizat de organizatia de mediu Kogayon arata ca 60% dintre senatori si deputati sunt vanatori, ba unii dintre ei ocupand chiar si functii de conducere in Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor din Romania (AGVPS).
“Conform legii, oricine vrea sa fie vanator in Romania sau sa detina arma de vanatoare, trebuie sa fie inscris intr-o asociatie vanatoreasca. Inclusiv parlamentarii. Pana acum am gasit 34 deputati si 8 senatori vanatori, dupa ce am trecut doar printr-un sfert din lista. Procentul, pana acum, este de 60%”, a declarat, ieri, pentru Hotnews, presedintele organizatiei, Florin Stoican.

Acuzatii

Dintre acestia, sase parlamentari detin si functii de conducere in AGVPS. Cei in cauza sunt: presedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii speciale din Camera Deputatilor, Attila Kelemen (UDMR), care este si vicepresedinte al A.G.V.P.S, deputatul Filip Georgescu (PSD) – membru al Consiliului General al AGVPS, deputatul Gheorghioni Ionisie (PD-L), presedinte AJVPS Caras Severin, senatorul Ilie Sarbu (PSD) – membru al Consiliului General al AGVPS si deputatul Ion Dumitru (PSD) – membru AGVPS. “Dupa parerea mea, este vorba despre un conflict flagrant de interese, tinand cont ca asociatiile respective detin in gestiune fonduri de vanatoare prin preajma parcurilor”, a spus Stoican.

Justificare

“Nu cred deloc ca este nepotrivit sa detin ambele functii. Vanatorii sunt cei mai buni protectori ai mediului, in plus, sunt direct interesati ca vanatul sa existe si peste zece ani, de exemplu”, s-a aparat Attila Kelemen.
In luna martie, proiectul senatorului Tiberiu Prodan, de modificare a Legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr.407/2006 in sensul includerii unor prevederi ce permit vanatoarea in arii protejate – rezervatii si parcuri nationale – a fost retrimis spre reexaminare Senatului de catre presedintele Traian Basescu. In prezent, proiectul se afla, din nou, in dezbatere la Camera Deputatilor.

Sursa: Curentul

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente