Dominic de Habsburg vrea si 110 hectare din padurile Branului

Dominic de Habsburg (foto), proprietarul Castelului Bran, revendica o suprafata de circa 110 hectare de padure in zona localitatii Bran, in momentul de fata dosarul de restituire depus la Primaria Bran fiind in curs de solutionare, a declarat pentru Mediafax, Corin Trandafir, avocatul familiei Habsburg.
dominic de habsburg
Dupa ce, in mai 2006, Castelul Bran a fost retrocedat proprietarului de drept, Dominic de Habsburg, acesta asteapta in prezent revendicarea unei suprafete de 110 hectare de padure in zona Bran, pentru care a fost depusa o revendicare inca din data de 30 noiembrie 2005. Potrivit avocatului lui Dominic de Habsburg, dosarul a fost intre timp completat, in prezent asteptandu-se decizia Primariei Bran, care trebuie sa se pronunte in acest caz.
“Cererea a fost depusa in baza Legii 1 din 2000 (pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, n.r.), modificata prin Legea 247 din 2005, la Primaria din Bran. Noi speram ca cererea referitoare la paduri sa fie solutionata in cursul acestui an. Cand am avut ultimele discutii la Primarie, in urma cu o luna – doua, am fost asigurati ca daca dosarul de restituire este complet, se va da curs solicitarii. Din perspectiva noastra, dosarul este complet, deci asteptam restituirea”, a explicat avocatul Corin Trandafir, de la firma de avocatura Rubin Meyer Doru & Trandafir, reprezentantul intereselor familiei Habsburg in Romania.
Avocatul a mai precizat ca Dominic de Habsburg mai are de revendicat o serie de terenuri mai mici, tot in zona Bran.
Pe de alta parte, primarul Branului Gheorghe Hermeneanu a declarat pentru Mediafax ca stie de existenta acestei cereri de restituire, dar nu poate da detalii intrucat este in concediu.

Sursa: Curentul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente