64,400 kg de deseuri electronice colectate de tinerii din Patrula de reciclare RoRec

0
652
64,400 kg de de?euri electronice colectate de tinerii din Patrula de reciclare RoRec
64,400 kg de deșeuri electronice colectate de tinerii din Patrula de reciclare RoRec
64,400 kg de deseuri electronice colectate de tinerii din Patrula de reciclare RoRec
64,400 kg de deseuri electronice colectate de tinerii din Patrula de reciclare RoRec

Peste 64 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) au fost colectate in prima etapa a programului educational de mediu Patrula de reciclare, prin actiunile de informare, constientizare si colectare ale celor 700 de unitati de invatamant inscrise din 29 de judete.

Programul, desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec in parteneriat cu Inspectoratele Scolare Judetene si autoritatile locale, mobilizeaza mii de tineri din tara sa isi asume rolul de modele si promotori ai comportamentului responsabil fata de mediu si fata de societate si sa contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deseurilor electrice pe care ni le impun normele Uniunii Europene, anume de 4 kg DEEE/locuitor, anual.

Sub indrumarea profesorilor coordonatori, agentii Patrulelor de reciclare informeaza si educa membri comunitatilor lor sa se debaraseze in mod responsabil de aparatele electrice vechi sau stricate, de baterii, neoane si becuri, pe care le aduna la punctele de colectare din institutiile lor de invatamant.

De la inceputul anului, Patrulele de reciclare au desfasurat activitati creative din cele mai diverse – campanii stradale si online, expozitii si evenimente, pentru a atrage atentia si a face publicul sa devina mai constient de importanta colectarii selective a DEEE.

”Cele peste 64 de tone de DEEE colectate pana acum de Patrulele de reciclare din tara reprezinta un inceput incurajator al celei de-a doua editii a programului. Nu este un clasament sau o competitie, ci o evaluare intermediara, care ne arata ca suntem pe drumul cel bun. Pana pe 15 mai, data raportarii finale a colectarii, toate Patrulele de reciclare au sansa sa isi stabileasca propriile recorduri. Apreciem eforturile si reusitele tuturor Patrulelor, la acest inceput de an. Comunicarea, creativitatea si perseverenta lor sunt promisiunea unor rezultate excelente si ne fac sa privim viitorul cu optimism.” Alexandra Arnautu, manager de proiect.

Cea mai mare cantitate de DEEE colectata pana la acest moment este de 7,5 tone si apartine unei scoli din judetul Olt.

Judetele participante in program sunt: Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Bucuresti, Caras-Severin, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea.

Fiecare agent al Patrulei de reciclare are responsabilitatea de a colecta minimum 4 kg DEEE pana la 15 mai 2013. La finalul editiei, organizatorii vor evalua activitatile si proiectele raportate si vor premia castigatorii la nivel judetean si national: profesorii coordonatori cei mai activi, Patrulele care vor colecta cele mai mari cantitati de DEEE si cea mai inspirata propunere de mascota a programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.