70 de mii de euro pentru fiecare ONG care face fapte bune!

70 de mii de euro pentru fiecare ONG care face fapte bune!
70 de mii de euro pentru fiecare ONG care face fapte bune!

Organizatiile nonguvernamentale din judetul nostru care doresc sa deruleze proiecte in domeniile educatie, sanatate si servicii sociale, pot depune proiecte in vederea obtinerii de finantari de pana la 70 de mii de euro, in cadrul programului pentru comunitate „Fondul pentru fapte bune” initiat de Fundatia „Vodafone”. Inscrierile se pot face pana la data limita de 11 septembrie, formularul de aplicatie putand fi completat online, pe site-ul http://vodafone.grantwizard.ro/

Potrivit organizatorilor, un ONG poate aplica cu maxim doua proiecte la aceasta runda de finantare a carei valoare totala este de 350.000 euro. Vor fi sustinute proiecte in limita a 70.000 euro si, in functie de tipul activitatilor propuse de fiecare aplicant. Fundatia „Vodafone” Romania isi rezerva dreptul de a finanta doar o parte din suma solicitata de aplicant sau de a creste valoarea sprijinului acordat.

Dupa inchiderea perioadei de inscrieren urmeaza evaluarea proiectelor inscrise in concurs, ce se va face intre 12 septembrie – 3 octombrie. Anuntarea publica a proiectelor care vor fi finantate si semnarea contractelor de finantare va avea loc in luna noiembrie a.c. „Vor avea prioritate la selectie (aceste criterii nefiind totusi restrictive) proiectele care: folosesc tehnologia si aplicatiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate fizic, social, sau economic; se desfasoara pe o arie geografica mai mare si cu un numar mare de beneficiari; includ activitati de voluntariat corporativ pentru voluntarii Fundatiei Vodafone Romania”, transmit organizatorii.
Proiectele vor fi demarate in noiembrie – decembrie 2014 si perioada de implementare a acestora este de maxim 12 luni.

  Conditii de eligibilitate

Proiectele sunt eligibile pentru finantare daca indeplinesc urmatoarele conditii:
sunt propuse de o organizatie neguvernamentala (asociatie, fundatie sau federatie), inregistrata legal in Romania, infiintata si acreditata pentru acordarea serviciilor propuse in proiect; organizatia a depus bilantul financiar pentru ultimul an fiscal.

organizatia are un raport anual sau un alt mecanism de raportare transparenta a activitatii sale (de exemplu site web, material anual de prezentare, raport de audit etc.). O alta conditie este ca aplicantii sa fie in concordanta cu misiunea Fundatiei „Vodafone” Romania si cu domeniile finantate prin aceasta runda de finantare. Proiectele trebuie sa se deruleze in Romania, iar beneficiarii acestora sa fie un grup, nu o persoana. Aplicantii mai sunt obligati sa demonstreze ca au experienta organizationala in derularea unor proiecte similare.

Nu sunt eligibile pentru finantare proiectele care sunt propuse de ONG-uri care au beneficiat de finantari mai mari de 30.000 euro de la Fundatia „Vodafone” Romania in ultimii 3 ani sau sunt propuse de organizatii finantate in anul 2014 de catre aceasta Fundatie. Nu vor fi finantate in cadrul acestei runde nici proiectele care: au deja alti finantatori institutionali sau companii cu statutul de finantator/sponsor/ partener unic sau principal; au fost deja implementate; au beneficiari in afara Romaniei; au ca scop exclusiv organizarea de campanii/ evenimente de strangere de fonduri, receptii, conferinte, calatorii; sustin scopuri politice sau religioase; sunt subiect al unui conflict de interese.

Contributia aplicantului la realizarea proiectului trebuie sa fie de minim 15% din bugetul total al proiectului (poate fi contributie financiara sau in resurse, de exemplu timpul angajatilor, voluntari, utilitati, echipamente etc.). Fundatia Vodafone Romania va sustine doar costuri directe de personal, pentru echipa care lucreaza direct in proiect, si costuri de promovare in proportie de maxim 10% din bugetul total al proiectului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente