750 de elevi, invatati cum sa protejeze natura si speciile de pe Valea Iadului

750 de elevi, invatati cum sa protejeze natura si speciile de pe Valea Iadului
750 de elevi, invatati cum sa protejeze natura si speciile de pe Valea Iadului

Elevii unor scoli bihorene sunt mai atenti la mediul inconjurator. In cursul lunii iunie, Asociatia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius a informat si constientizat 750 de elevi, din scoli din Oradea, Beius, Bulz, Curatele sau Budureasa asupra necesitatii protejarii speciilor si habitatelor din aria naturala protejata ROSCI0262 Valea Iadului, crescand si gradul de acceptare a sitului respectiv.

Campania s-a desfasurat prin proiectul „Sa redescoperim valorile naturale ale Vaii Iadului” – Programul Spatii Verzi – Arii Naturale Protejate, finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania.

„Informarea si constientizarea tinerilor s-a realizat prin brosuri, pliante si organizarea a 30 de prezentari in scolile partenere. A fost subliniata importanta unor specii precum: liliacul carpatin, bulbucii, oitele, zglavoaca, salamandra, tritonul, racul de rau, acvila, rasul, lupul, s.a.”, arata un comunicat transmis joi de Aqua Crisius.

In cadrul fiecarei prezentari, elevii au participat si la un concurs pe baza de chestionare – „Sa ne cunoastem aria protejata” – pe teme de mediu si arii protejate.

Cei 20 de castigatori ai competitiilor vor fi recompensati cu o tabara Junior Ranger ce se va desfasura in perioada 5-11 august la Cantonul Murgasu din aria protejata Valea Iadului, unde vor avea posibilitatea sa cunoasca si mai multe despre natura.

„In tabara tinerii vor fii informati si instruiti asupra modalitatilor de protejare a speciilor si habitatelor ca valori patrimoniale universale precum si asupra administrarii activitatilor specifice rangerilor in arii naturale protejate, buna dispozitie fiind asigurata de catre doi animatori pentru tineret”, incheie comunicatul Aqua Crisius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *