86 de hectare vor fi impadurite in jurul Oradei

86 de hectare vor fi impadurite in jurul Oradei

86 de hectare din Oradea vor fi impadurite, dupa ce Consiliul Local si-a dat acceptul in cadrul sedintei de joi a Consiliului Local. Proiectul face parte din Programul de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor degradate.

In sedinta Consiliului Local de azi s-a aprobat participarea municipiului Oradea la Programul de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor degradate, reconstructia ecologica si gospadarirea durabila a padurilor, in sesiunea de depunere a dosarelor de finantare nerambursabila din perioada 18 iulie – 19 august 2011, cu proiectul intitulat „Imbunatatirea calitatii mediului prin impadurirea terenurilor situate in perimetrul Uzinei de apa de pe str. Clujului, nr. 196 si a dealului de pe str. Branului”.

Obiectul programului il reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul pentru Mediu a proiectelor ce vizeaza impadurirea terenurilor degradate, reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor.
Consiliul Local aprobat astfel, impadurirea in cadrul proiectului a unei suprafete totale de 86,10 ha, din care 84,10 ha sunt situate pe str. Clujului – Uzina de apa si 2 ha situate pe str. Branului.
Programul vizeaza in ansamblul sau, imbunatatirea calitatii aerului, refacerea si imbunatatirea calitatii solului, refacerea echilibrului hidrologic, asigurarea biodiversitatii, dar si imbunatatirea aspectului pesagistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *