In lipsa activitatii industriale, a disparut poluarea din aerul Baii Mari

0
689
Tehnologia eco. Oaze de aer curat în centrul Bucure?tiului
Băimărenii respiră un aer mai curat după închiderea uzinei de plumb
In lipsa activitatii industriale, a disparut poluarea din aerul Baii Mari
In lipsa activitatii industriale, a disparut poluarea din aerul Baii Mari

Dupa o perioada indelungata in care aerul din Baia Mare a fost poluat intens, autoritatile de mediu au venit la inceput de an cu vesti linistitoare, mentionand ca si poluarea a disparut din atmosfera. Monitorizarile recente au indicat ca numarul depasirilor cotelor normale ale pulberilor in suspensie au scazut, iar la dioxid de sulf sunt in grafic. Problemele de mediu s-au rezolvat de la sine in lipsa marilor poluatori, iar aerul din municipiu este curat pentru prima data dupa multi ani. In ciuda rezultatelor imbucuratoare, probleme mai exista.

“Calitatea necorespunzatoare a aerului e data de faptul ca inca ne confruntam si probabil ne vom confrunta in continuare cu pulberile in suspensie, desi s-au facut si s-au obtinut rezultate bune in ultimii ani. Anul acesta, fata de anul trecut, numarul depasirilor a scazut cu 50%. Nu am mai avut dioxid de sulf absolut deloc deci avem aer curat in Baia Mare”, a declarat Angela Michnea, reprezentant al Agentiei de Protectia Mediului (APM) Maramures.

Autoritatile de mediu sunt constiente ca problematica de mediu nu poate fi rezolvata fara implicarea tuturor factorilor de decizie dar si a societatii civile. “Este o insuficienta implicare politica si administrativa a factorilor de decizie. Deci, si noi recunoastem ca mai avem mult de lucru in problematica de mediu”, a spus Angela Michnea.

Pentru a identifica vulnerabilitatile din Maramures, APM a revizuit Planul Local de Actiune pentru Mediu, prin care au fost realizate evaluarea, ierarhizarea si prioritizarea acestor probleme, precum si propunerea de actiuni pentru rezolvarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.