Aproximativ 20 la suta din speciile de reptile ar putea sa nu supravietuiasca distrugerii habitatelor

0
595
Dintre reptilele de ap? dulce, o treime sunt considerate aproape de extinc?ie
Dintre reptilele de apă dulce, o treime sunt considerate aproape de extincţie
Dintre reptilele de apa dulce, o treime sunt considerate aproape de extinctie
Dintre reptilele de apa dulce, o treime sunt considerate aproape de extinctie

Au existat inaintea dinozaurilor, iar acum sunt amenintati cu disparitia din cauza activitatii omului. Intr-un articol publicat in revista „Biological Conservation” se arata ca aproximativ 20 la suta din speciile de reptile ar putea sa nu supravietuiasca. Este din cauza distrugerii habitatelor acestora ca urmare a defrisarii padurilor si utilizarii terenurilor pentru agricultura.

Peste 200 de experti au analizat 1.500 de specii de serpi, soparle, crocodili, testoase si alte reptile alese la intamplare si au descoperit ca 19% dintre ele sunt amenintate cu disparitia. Printre speciile in pericol se numara testoasa de apa dulce.

Dintre reptilele de apa dulce, o treime sunt considerate aproape de extinctie. Desi reptilele precum serpii sau crocodilii nu sunt apreciate de oameni, acestea joaca un rol cheie in echilibrul naturii, fiind atat vanatori, cat si prada.

Pe masura ce schimbarile climatice se accentueaza, rezervatiile naturale se vor confrunta cu migratia speciilor pe care ar trebui sa le protejeze. Un numar mare de specii animale si vegetale vor fi nevoite sa urce la altitudini mai mari sau sa migreze catre nord. O treime dintre speciile vegetale si animale vor disparea din cauza incalzirii globale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.