Proiectul minei de uraniu din comuna Grinţieş, judeţul Neamţ, blocat de lipsa banilor
A fost descoperit un zacamant de uraniu in nordul Chinei

O mare mina de uraniu a fost descoperita in regiunea Mongolia Interioara, a informat, luni, intr-un comunicat, Ministerul Teritoriului si Resurselor Naturale din China, care afirma ca ar putea fi vorba de unul dintre cele mai mari zacaminte din lume de astfel de materie prima esentiala pentru energia nucleara, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

Mina se afla in apropiere de localitatea Daying, langa un urias zacamant de carbuni gasit tot in timpul prospectiuni.

Cantitatea de uraniu din acest zacamant nu este mentionata, insa cantitatea de carbuni din zacamantul alaturat este estimata la 51 de miliarde de tone.

Aceasta descoperire are o mare importanta „pentru a asigura sursele de energie pentru dezvoltarea energiei nucleare” in China, potrivit ministerului.

Acesta reafirma, de asemenea, importanta strategica a Mongoliei Interioare pentru China, datorita bogatelor sale zacaminte (intre care cele de aur si de pamanturi rare).

In prezent, China, cu mari planuri de dezvoltare de reactoare nucleare, este un importator net de uraniu (circa 17.000 tone pe an), in special din Kazahstan, Uzbekistan, Namibia si Australia, potrivit aceleiasi surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here