A fost descoperita o noua specie de peste care se catara pe stanci

0
461

O noua specie de peste somn a fost descoperita in apele Venezuelei. Acesta se catara pe stanci folosindu-si aripioarele pelviane extrem de flexibile si gura precum niste instrumente de agatat. Aceasta tehnica de catarare ar putea fi cruciala pentru peste, intrucat traieste in zone cu niste curenti foarte puternici.
specie noua de peste
Pestele a fost colectionat de un antropolog acum peste douazeci de ani, din regiunea Amazonului, insa oamenii de stiinta de la Instituto de Zoologica din Caracas a declarat ca arata „ca si cum ar fi fost calcat de un camion”, a povestit ihtiologul Scott Schaefer.

Intrigati, Schaefer si colegii sai au plecat in cautarea pestelui in regiunea unde a fost gasit, intr-un afluent al raului Orinoco. Acolo ei au cules de pe stanci 84 de astfel de exemplare.

Noile analize confirma ca noua specie, Lithogenes wahari, apartine unui grup de pesti care are doua familii. Tepii de pe capul sau si coada leaga creatura de Loricariidae, o familie de somni.

Dar aripioarele pelviane specializate, care se misca in fata si inapoi in mod independent, apar doar la Astropidae, o familie de somni cataratori din Anzi.

Combinatia acestor caracteristici sugereaza faptul ca stramosii ambelor familii traiau in Amazon si Orinoco, informeaza National Geographic.

„Gasim specii noi de pesti tot timpul, dar cand aflii si informatii noi despre istoria biologica a unui grup, este cel mai distractiv”, a precizat Schaefer.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.