Incalzirea climatica: Primavara soseste cu doua zile mai devreme

0
315

O echipa formata din oameni de stiinta de la Universitatea California si de la Universitatea canadiana Queens a analizat variatiile de temperatura sezoniere de pe intreg globul in cursul secolului trecut si a constatat a venire mai rapida a primaverii.
primavara timpurie
In comparatie cu inceputul secolului XX, primavara soseste astazi cu 1,7 zile mai devreme decat atunci.

Publicate in revista Nature, aceste rezultate ilustraza cum schimbarile climatice afecteaza sezoanele mai mult decat se credea pana acum. Un fenomen care ar putea avea, pe termen lung, un impact asupra speciilor ce traiesc pe planeta.

Dr. Alexander Stine, autorul studiului pentru Universitatea California, a explicat ca aceste variatii neregulate nu pot fi explicate printr-o variabilitate naturala.

„Ciclurile de temperaturi terestre sunt un teorie extrem de lungi (…) Insa, cu acest studiu, noi am aratat ca in emisfera nordica, acest ciclu s-a schimbat cu 1,7 zile intre 1954 si 2007”, a precizat Stine.

Pentru profesorul David Thompson, de la universitatea canadiana Queens, co-autor al studiului, incalzirea globala, doar incalzirea globala rezultata din activitatile umane ar putea explica variatiile termice asa de rapide.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.