A fost lansat serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de sera reduse prin reciclare

A fost lansat serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de ser? reduse prin reciclare
A fost lansat serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de sera reduse prin reciclare
A fost lansat serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de sera reduse prin reciclare

In prezent, Romania este obligata sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 20% pana in 2020. In contextul european in care aceste obligatii cresc, ajungand la 40% pana in 2030, contributia tuturor sectoarelor la acest demers este foarte importanta.

Potrivit Strategiei Nationale privind Schimbarile Climatice 2013-2020, sectorul deseurilor reprezinta unul dintre domeniile in care trebuie luate masuri specifice de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. Practic, acest sector cumuleaza aproximativ 5% din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera generate la nivel national.

Anul trecut, cele 353.521 tone de deseuri de ambalaje reciclate in sistemul Eco-Rom Ambalaje, prin aportul celor 2.849 de producatori si importatori, au contribuit la reducerea a 209.405 tone de gaze cu efect de sera, ce ar fi putut fi generate in urma parcurgerii a peste 775 de milioane km de catre un autoturism. Mai exact, reciclarea deseurilor de ambalaje a ajutat la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera care ar fi fost produse de o masina ce realizeaza turul Romaniei in fiecare zi, timp de 60 de ani sau a emisiilor generate, in medie, intr-o zi de aproximativ toti romanii care se deplaseaza cu masina.

In acest context, Eco-Rom Ambalaje (n.r. – organizatie de preluare de la agentii economici a obligatiilor de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje) lanseaza serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de sera (CO2eq) reduse prin reciclarea deseurilor de ambalaje. Acesta se adreseaza companiilor producatoare si importatoare de bunuri ambalate si este un instrument comun, implementat de catre cele mai importante organizatii de transfer de responsabilitate din 25 de tari din Uniunea Europeana. Incepand cu 25 noiembrie, aceste companii pot cuantifica contributia pe care o au la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin valorificarea si reciclarea ambalajelor devenite deseuri de ambalaje post-consum. Sistemul de calcul care sta la baza acestui serviciu este realizat de BIO by Deloitte si respecta standardele ISO 14040 si ISO 14044.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *