O tona de deseuri de ambalaje reciclate reduce emisiile cu efect de sera cu 0,6 tone

O ton? de de?euri de ambalaje reciclate reduce emisiile cu efect de ser? cu 0,6 tone
O tona de deseuri de ambalaje reciclate reduce emisiile cu efect de sera cu 0,6 tone
O tona de deseuri de ambalaje reciclate reduce emisiile cu efect de sera cu 0,6 tone

O tona de deseuri de ambalaje reciclate reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu aproape 0,6 tone, ce ar fi putut fi produse prin parcurgerea a peste 2.200 de kilometri cu un autoturism, arata Eco-Rom Ambalaje, care a lansat un serviciu de calcul pentru emisiile astfel reduse.

Eco-Rom Ambalaje a lansat, in premiera in Romania, serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de sera reduse prin reciclarea deseurilor de ambalaje, adresat companiilor producatoare si importatoare de bunuri ambalate.

Serviciul consta in calculul emisiilor de gaze cu efect de sera salvate prin inlocuirea materiei prime virgine cu materie prima secundara rezultata prin reciclare. De exemplu, producerea unui obiect din aluminiu reciclat foloseste cu 95 la suta mai putina energie decat realizarea lui din materie prima virgina, astfel reducandu-se substantial emisiile de gaze cu efect de sera.

Datele furnizate de organizatie arata ca o tona de deseuri de ambalaje reciclate reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 592 kg, ce ar fi putut fi produse prin parcurgerea a peste 2.220 de kilometri cu un autoturism.

In 2013, cele 353.521 tone de deseuri de ambalaje reciclate in sistemul Eco-Rom Ambalaje, prin aportul celor 2.849 de producatori si importatori din sistem, au contribuit la reducerea a 209.405 tone de gaze cu efect de sera, ce ar fi putut fi generate in urma parcurgerii a peste 775 de milioane km cu un autoturism. Mai exact, reciclarea deseurilor de ambalaje a ajutat la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera care ar fi fost produse de o masina ce realizeaza turul Romaniei in fiecare zi timp de 60 de ani sau a emisiilor generate, in medie, intr-o zi de aproximativ toti romanii care se deplaseaza cu masina.

Astfel, anul trecut, membrii organizatiei, reprezentand peste 60 la suta din industria producatoare de bunuri ambalate din Romania, au contribuit cu aproximativ 6 la suta la reducerea gazelor cu efect de sera provenite din domeniul gestiunii deseurilor.

Sectorul deseurilor reprezinta unul dintre domeniile in care trebuie luate masuri specifice de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. Acest sector cumuleaza aproximativ 5 la suta din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera generate la nivel national.

In prezent, Romania este obligata sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 20 la suta pana in 2020.

Eco-Rom Ambalaje este o organizatie infiintata la sfarsitul anului 2003 de un grup de companii care activeaza in Romania, ce are ca scop indeplinirea obligatiilor de reciclare a deseurilor de ambalaje ce revin producatorilor care pun pe piata produse ambalate.

Serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de sera reduse prin reciclarea deseurilor de ambalaje este un instrument comun, implementat de catre cele mai importante organizatii de transfer de responsabilitate din 25 de tari din Uniunea Europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *