A inceput exploatarea unui zacamant de gaze de sist in nordul Poloniei

A inceput exploatarea unui zacamant de gaze de sist in nordul Poloniei
A inceput exploatarea unui zacamant de gaze de sist in nordul Poloniei

Compania Lane Energy, detinuta de grupul american Conoco Philips, a inceput exploatarea unui zacamant de gaze de sist de langa Lebork, in nordul Poloniei, a declarat Piotr Wozniak, secretar de stat in Ministerul Mediului din aceasta tara, transmite AFP.

Wozniak a precizat ca zilnic sunt extrase 8.000 de metri cubi de gaze de la aceasta exploatare, cu titlu experimental, incepand din 21 iulie, relateaza Mediafax.

“Este o veste buna pentru Polonia si pentru Europa”, a spus Wozniak, adaugand ca tehnologia de fracturare hidraulica este aplicata la o adancime de 3.000 de metri, in opinia sa fara pericol pentru mediu.

Forajul de la Lebork este unul din cele 48 efectuate pana in prezent in Polonia, de 15 companii care detin licente de prospectare si exploatare a gazelor de sist.

Polonia, care asigura doua treimi din consumul de gaze prin importurile din Rusia, intentioneaza sa investeasca 12,5 miliarde de euro pana in 2020 in vederea exploatarii zacamintelor de gaze de sist, evaluate de Institutul national de geologie la 800-2.000 de miliarde de metri cubi.
Tara, cu o populatie de 38 de milioane de locuitori, consuma in prezent circa 14 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente