A inceput “Luna plantarii arborilor”

A inceput “Luna plantarii arborilor”
A inceput “Luna plantarii arborilor”

Marti, 18 martie a.c., Regia Nationala a Padurilor-Romsilva a dat startul programului de regenerare a padurilor din primavara anului 2014.

“Luna plantarii arborilor’’(15 martie-15 aprilie 2014) a debutat printr-o actiune de impadurire in cadrul Ocolului Silvic Bolintin (Directia Silvica Giurgiu), pe o suprafata de 0,5 ha. La evenimentul de la Bolintin au fost prezenti Adam Craciunescu, director general Romsilva, Doina Pana, ministru delegat pentru ape, paduri si piscicultura si Nina Carmen Crisu, prefectul judetului Giurgiu.

„Prin programul de regenerare a padurilor, stabilit pentru intregul an 2014 la 16.050 ha: 10.025 ha regenerari naturale si 6.025 ha impaduriri, Regia Nationala a Padurilor-Romsilva urmareste asigurarea integritatii si permanentei padurilor, (…) dar si extinderea suprafetei padurilor”, a declarat Adam Craciunescu in cadrul conferintei de presa ce a urmat evenimentului.

”In 2014, sunt prevazute 29.741 hectare pe care se vor derula lucrari de regenerare a padurilor, din care 10.415 hectare sunt de impaduriri efective in cele doua perioade, in primavara si in toamna. Pe restul suprafetelor vor fi completari de refacere a plantatiilor din anii anteriori, in situatia in care o parte s-au uscat ori au fost afectate de calamitati naturale. Nu este o suprafata cat ar trebui, fata de cat teren degradat exista in tara, si nici la nivel de perdele forestiere pe care trebuie sa le plantam, dar vom face lucrari in functie de ce bani sunt alocati”, a precizat Doina Pana. Ministrul a subliniat ca, in 2014, au fost alocate aproximativ 30 de milioane de lei pentru astfel de lucrari, din care patru milioane de lei provin din bugetul statului si peste 25 de milioane de lei din Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinatii pentru paduri.

Lucrarile de impaduriri ce se vor executa in campania de primavara sunt concentrate in zonele inalte din fondul forestier administrat de Romsilva: Suceava-850 ha, Maramures-232 ha, Mures-211 ha, Caras-Severin-199 ha, Alba-196 ha, Cluj-188 ha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *