La „Antipa”, in spatele usilor inchise Creaturi invizibile din sol

La „Antipa”, in spatele usilor inchise Creaturi invizibile din sol
La „Antipa”, in spatele usilor inchise Creaturi invizibile din sol

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” continua seria intalnirilor cu specialistii Muzeului, grupate in cunoscutul ciclu de conferinte La “Antipa”, in spatele usilor inchise.

Sambata, 22 Martie 2014, incepand cu ora 11.00, va invitam in Sala Multimedia, sa participati la conferinta intitulata Creaturi invizibile din sol, sustinuta de catre dr. Cristina Constantinescu – specialist al Muzeului.
***
Vietuitoarele din sol au o importanta fundamentala in functionarea ecosistemelor planetei noastre, determinand descompunerea substantei organice si prin aceasta, realizarea circuitului materiei si al fluxului de energie. Procesul de descompunere poate fi considerat reversul fotosintezei, avand aceeasi importanta la nivel global. Descompunere materiei organice moarte este unul dintre procesele cheie care contribuie la mentinerea in timp a ecosistemelor.

Animalele din sol joaca un rol major in fragmentarea materiei organice moarte si pot procesa 20-30% din intrarile anuale de materie organica moarta in majoritatea solurilor. Fauna de sol are o contributie esentiala in procesele de descompunere actionand ca un catalizator, pregatind terenul pentru descompunatorii adevarati: bacteriile si fungii.

Va asteptam sa patrundeti alaturi de noi in acest “univers” si sa intelegeti rolul vietuitoarelor sale in angrenajul planetar!

Pentru al treilea an consecutiv, Muzeul „Antipa” va acorda premii la sfarsitul acestui ciclu de conferinte. Trei dintre cei mai isteti, dar si cei mai fideli participanti la conferinte vor putea intra in posesia aparatelor foto oferite de catre sponsorul nostru, DaVinci Learning, daca vor raspunde corect la toate intrebarile concursului ce se va desfasura in ianuarie 2015.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente