A inceput modernizarea centrului orasului Targu Jiu

0
358

13 fantani arteziene, spatii verzi, paviment deosebit, asa va arata, in linii mari, centrul municipiului Targu Jiu, la finalul lucrarilor de modernizare, care au fost inaugurate oficial in urma cu doua zile.
Lucrarile de modernizare a centrului municipiului Targu Jiu au fost deschise, oficial, sambata, 15 martie, in prezenta autoritatile locale, a constructorilor si a proiectantului.

Lucrarile se vor desfasura pe parcursul a trei ani, la finalul carora municipiul Targu Jiu va avea un centru civic modern. Valoarea proiectului de modernizare este de aproape 13 milioane de lei. Zona care va fi infrumusetata este situata intre magazinul „Parangul” si sediul Primariei Targu Jiu. Lucrarile au inceput din Piata Prefecturii, care este prima etapa a proiectului de modernizare. Zona situata in fata librariei „Mihai Eminescu” a fost locul de unde au demarat lucrarile de modernizare.

Acestea sunt deosebit de complexe si constau, pe langa schimbarea pavimentului, realizarea de fantani arteziene si de zone cu un specific aparte, si in inlocuirea retelelor de utilitati: conductele de alimentare cu apa, canalizare, gaze etc. Lucrarile de modernizare sunt executate de holdingul format intre firmele SC Polaris M Holding SA Constanta si SC Urban SA Ramnicu Valcea, iar proiectul a fost realizat de arhitectul Dumitru Florescu.

Potrivit primarului din Targu Jiu, Florin Carciumaru, centrul orasului va avea un aspect european.

Modernizare in patru etape

Proiectul de modernizare a zonei centrale a resedintei judetului este impartit in patru etape: Piata Prefecturii, zona cuprinsa intre Banca Piraeus si Teatrul „Elvira Godeanu”, denumita „Amfiteatru”, zona „Eroilor” – intersectia cu Calea Eroilor – si zona „Joaca pentru copii”, cuprinsa intre hotelul Gorj si magazinul „Parangul”. Zonele au fost denumite in acest fel dupa specificul pe care il va avea fiecare.

In fata Facultatii de Stiinte Juridice se va amenaja un amfiteatru pentru studenti, iar in apropiere de complexul comercial „Romarta” se va realiza un loc de joaca pentru copii.

13 fantani arteziene vor fi realizate in centrul civic din Targu Jiu. Opt dintre ele se vor afla in Piata Prefecturii. „Fantanile vor avea forma unei oglinzi, iar unele au un suvoi de apa linistit”, a spus Viorel Marin, seful santierului. Acesta nu a putut preciza cand se vor incheia lucrarile la prima etapa: „Sunt multe lucrari care iau mult timp, cum sunt realizarea fantanilor arteziene si cele de inlocuire a retelelor”.

Plansele cu proiectul de modernizare au fost puse pe panourile santierului, urmand sa fie expuse in centrul municipiului, pentru a fi vazute de toata lumea.

Spectacolele de zilele orasului se vor desfasura pe insulita deoarece Piata Prefecturii este afectata de lucrari. Primarul din Targu Jiu a precizat ca este singurul loc unde pot avea loc concertele.
Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.