Accident ecologic pe Raul Mic din Cugir. Pesti morti plutesc pe maluri dupa ce apa a fost poluata cu solutii galvanice de la UM2

Accident ecologic pe Raul Mic din Cugir. Pesti morti plutesc pe maluri dupa ce apa a fost poluata cu solutii galvanice de la UM2

Zeci de pesti morti au fost impinsi, „cu burta in sus”, pe malurile Raului Mic din Cugir, in urma unui accident de poluare survenit de la Uzina Mecanica 2. Se pare ca un grup de persoane de etnie roma a fost surprins culegand pestii pentru a-i consuma, iar cativa martori ai acestui fapt au sesizat autoritatile despre incident. O echipa de comisari ai Garzii de Mediu s-a deplasat la fata locului pentru a analiza natura poluantului, aria de propagare a acestuia si riscurile existente.

UPDATE, ora 16.00: Potrivit comisarilor de la Garda de Mediu, accidentul s-a produs dupa ce s-a spart o conducta de la sectia de solutii galvanice, de la Uzina Mecanica Cugir. Pe langa pastravi, au fost afectati si pesti din specia mreana vanata. Comisarii de la Garda de Mediu au luat probe din apa pentru analize si au pornit o ancheta pentru stabilirea cauzelor incidentului.

Din informatiile primite de la Ioan Cristea, presedintele Asociatiei de Pescuit Sportiv din Cugir, sesizat la randul sau de catre niste martori oculari, se pare ca este vorba despre un accident de poluare cu substante toxice, scapate din gura canalului de evacuare al UM2, si propagate pe rau in jos, pana la varsarea in Mures. Pestii morti sunt pastravi.

Deocamdata nu se cunosc detalii despre cantitatea de peste distrus, sau despre categoria exacta a substantei poluante.
Sesizata despre acest eveniment de catre niste cetateni din Cugir, directoarea Agentiei pentru Protectia Mediului, Mihaela Mih Dehelean, a declarat ca se va deplasa personal la fata locului in cursul zilei de marti, astazi fiind pe teren in zona Sebesului.
Revenim cu amanunte.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente