Cel mai mare parc eolian off-shore din lume este estimat la 4,5 miliarde de lire sterline

Cel mai mare parc eolian off-shore din lume este estimat la 4,5 miliarde de lire sterline

Cel mai mare parc eolian off-shore din lume ar putea fi construit in largul coastei de nord a Scotiei, costul proiectului cu 339 de turbine fiind estimat la 4,5 miliarde de lire sterline, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Apartamente – 2 LEI/kilogram! Apartament 3 camere 204.000 kg+loc de parcare de la 85.081€. Padurea Baneasa, Sector1.
Proiectul transmis autoritatilor locale pentru aprobare ar putea asigura aprovizionarea cu energie a 40% din gospodariile din Scotia, informeaza Mediafax.

Parcul eolian de 1,5 GW este dezvoltat de Moray Offshore Renewables, o companie mixta intre grupul petrolier spaniol Repsol si o divizie a grupului energetic portughez EDP.

Proiectul de la Moray Firth a declansat deja controverse, fiind contestat de miliardarul american Donald Trump. Acesta afirma ca turbinele de 200 de metri inaltime vor strica privelistea de pe un tren de golf pe care intentioneaza sa-l construiasca.

“Estimam ca proiectul va fi capabil sa asigure necesarul de energie electrica pentru 800.000 pana la 1 milion de gospodarii”, a declarat Dan Finch, director de proiect. Productia de energie ar urma sa inceapa in 2018.

RenewableUK, o organizatie a industriei energiei regenerabile din Marea Britanie, afirma ca proiecte eoliene off-shore insumand 4,5 GW vor intra in procesul de autorizare in acest an, iar in urmatorii opt ani ar trebui sa devina operationala o capacitate totala de 18GW.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente