Acord de principiu al consilierilor generali asupra avizarii Parcului Natural Vacaresti

Acord de principiu al consilierilor generali asupra avizarii Parcului Natural Vacaresti
Acord de principiu al consilierilor generali asupra avizarii Parcului Natural Vacaresti

Liderii grupurilor politice din Consiliul General al municipiului Bucuresti au ajuns la un acord de principiu in ceea ce priveste proiectul pentru avizarea suprafetei administrative a viitorului Parc Natural Vacaresti, iar proiectul ar putea fi votat in sedinta Consiliului General de la sfarsitul lunii septembrie, informeaza Ministerul Mediului, printr-un comunicat.

Conform sursei citate, decizia a fost luata in cadrul unei intalniri care a avut loc miercuri la sediul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, la invitatia ministrului Attila Korodi.

“Va multumesc pentru interesul pe care il aratati fata de acest proiect de importanta majora pentru bucuresteni. Vorbim de instituirea primei arii naturale protejate intraurbane, o oaza de biodiversitate cu care putine capitale din Europa si chiar din lume se pot lauda. Vorbim despre o mostenire pe care o puteti lasa generatiilor viitoare, total diferita de caracteristicile unei metropole cum este Bucurestiul. In momentul de fata nu avem cadrul legal sa protejam aceasta zona, ea fiind expusa multor riscuri. Academia Romana si Ministerul Mediului si-au dat deja avizul stiintific, iar avizul Consiliului General este ultimul element necesar pentru ca Guvernul sa poata institui aria protejata prin act normativ”, a precizat, in cadrul intalnirii, ministrul Attila Korodi.

Reprezentantii majoritatii din Consiliul General au mentionat ca sustin acest proiect si ca il vor aviza favorabil in urmatoarea sedinta de Consiliu.

“Stim ca este un proiect cu o larga sustinere din partea bucurestenilor, important atat din punct de vedere stiintific, cat si al sanatatii publice si protectiei mediului. Din punctul de vedere al aliantei PSD-UNPR-PC-PPDD, aveti intreaga sustinere”, a declarat consilierul general Bogdan Georgescu (PSD), se spune in comunicat.

La randul lor, reprezentantii opozitiei s-au aratat, de asemenea, in favoarea proiectului.

“Am studiat cu atentie documentatia si nu vad sa fie vreo problema. Suntem de acord ca avizul favorabil trebuie dat cat mai repede”, a spus consilierul general Mihnea Talau (PNL).

“Si din partea noastra aveti toata sustinerea. Credem ca, indiferent de opinii si abordari politice, proiectele majore trebuie sa gaseasca consens, pentru ca, in definitiv, toti suntem in slujba bucurestenilor”, a adaugat consilierul general Mircea Raicu (PDL).

Avand in vedere acordul la care au ajuns liderii grupurilor politice din Consiliul General al municipiului Bucuresti, proiectul pentru avizarea suprafetei administrative a viitorului Parc Natural Vacaresti ar putea fi votat in sedinta Consiliului General de la sfarsitul lunii septembrie, precizeaza comunicatul MMSC.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente